Susana Camarero: “Autonomia, independència i qualitat de vida són els aspectes bàsics que fomentarem en les polítiques per a gent gran”

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha assegurat avui que les polítiques públiques que es fomentaran des del Consell dirigides a l’envelliment actiu de la gent gran estaran basades en tres aspectes bàsics: “autonomia, independència i qualitat de vida”.

Susana Camarero ha inaugurat la taula de debat sobre Envelliment Actiu organitzada per Levante EMV i la Fundació La Caixa, on expertes i experts conversaran al llarg del dia sobre les inquietuds de les noves generacions sènior, les claus per complir anys de manera activa i saludable, com prevenir la fragilitat, els avenços en el camp de la investigació o la relació entre edat i empresa.

A l’obertura institucional de la Mesa, la vicepresidenta segona s’ha referit a la llarga trajectòria de col·laboració entre la Conselleria i la Fundació ‘La Caixa’, concretament des del 1997, en el desenvolupament d’alguns dels programes per a gent gran dels 34 centres Especialitzats en Atenció a Majors (CEAM) de la Generalitat.

Susana Camarero ha recordat la importància d’aquests centres com a recursos d’envelliment actiu destinats a gent gran, amb serveis d’atenció preventiva i especialitzada, que els permet mantenir-se en forma i romandre en el seu medi familiar i social, així com prevenir la solitud no desitjada”.

Pel que fa a la col·laboració amb la Fundació La Caixa, la vicepresidenta segona ha garantit el compromís de “continuar treballant de manera conjunta en el desenvolupament d’objectius comuns encaminats a la consecució d’un envelliment saludable”.

Dades d’envelliment

Actualment, Espanya és el segon país amb més esperança de vida dins dels països de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE). A la Comunitat Valenciana, segons dades de l’Institut Valencià d’Estadística corresponents a 2022, prop del 20% de la població té més de 65 anys, cosa que significa 1.000.000 de persones.

Camarero ha esmentat la importància de “millorar la qualitat de l’envelliment” i donar una resposta a aquesta esperança de vida més gran de les societats modernes.

En aquest sentit, la vicepresidenta segona ha destacat alguns dels reptes que s’abordaran des del departament que dirigeix com a “mesures de prevenció i intervenció” en els casos de la soledat no desitjada; la disminució de la bretxa i la burocràcia digital; foment de la participació activa i la visibilització de la gent gran en tots els àmbits de la societat, “tenint en compte la seva experiència i saviesa”, i facilitar l’accés als serveis públics “sense posar traves”.

Així mateix, ha posat especial èmfasi en la vigilància en el bon tracte a la gent gran, “amb especial esment a la violència exercida sobre la dona”; l’impuls de les llars compartides i l’habitatge col·laboratiu sènior, model cohousing; la millora en les cures al domicili i el foment de “ciutats més amigables amb la gent gran”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: