Suma rebaixa el cost de la seva gestió i genera un estalvi de mig milió d’euros als ajuntaments

Suma Gestión Tributaria aplicarà una baixada de la tasa que cobra als ajuntaments de la provincia per la gestió i recaudació dels seus impostos i tributs que generarà un estalvi en els arcas municipals superiors al mig milió d’euros. El Consejo Rector de l’organisme ha aprovat, per unanimitat, la reducció de la tasa del 2,3% al 2,2% sobre el total de la recaudació dels tributs en període voluntari per al que resta d’exercici. Esta mesura haurà de ser ratificada pel ple de la Diputació d’Alacant.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, ha destacat que “gràcies al nivell d’eficiència assolit per Suma, tras una gestió estratègica d’optimització de recursos i una acció per la innovació i la digitalització, estem en condicions de rebaixar els ajuntaments. abonan a l’organisme per la gestió dels seus tributs”.

En aquest sentit, ha detallat que aquesta rebaixa, que afectarà a la gestió d’impostos com l’IBI, el IAE o el IVTM, propiciarà un estalvi per als municipis d’uns 588.000 euros l’any 2022, “un diners que els consistoris podran derivar. a altres necessitats, com l’execució de projectes de millora de les seves instal·lacions i serveis municipals”.

Per la seva part, la diputada de Hacienda i vicepresidenta de l’organisme, María Gómez, ha puesto de manifiesto que aquesta reducció “constata la validez del model de gestió integral que realitza Suma i refuerza la seva posició de vanguardia entre els ents de recaudació tributària a nivell nacional. ”.

“La implementación de diversas reingenierías de procesos, la incorporación de nuevas herramientas tecnológicas y la implicación de l’equip humano nos ha permitido generar importantes ahorros sin menoscabo en la excelencia y calidad del servicio”, ha assenyalat, finalment, el director de Suma, José Antonio Belso.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: