Soler: “La col·laboració interadministrativa entre autonomies va a permetre fomentar les competències digitals entre tota la ciutadania”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que el conveni de col·laboració subscrit entre la Comunitat Valenciana i les autonomies d’Andalusia i Castella i Lleó “va a permetre gràcies a la col·laboració interadministrativa entre comunitats autònomes, fomentar les competències digitals i assegurar que tota la ciutadania té l’oportunitat d’adaptar-se a la nova realitat social i econòmica amb independència del seu lloc de residència “.

“En aquests moments, som tres les autonomies que participem en el projecte, però podran adherir-se a la mateixa totes les comunitats autònomes que tinguin interès a participar ia acabar amb la bretxa digital en els seus territoris”, ha assenyalat el conseller després de confirmar que el Govern de Navarra ja ha comunicat que s’adherirà properament.

En aquest sentit, ha expressat la seva “satisfacció perquè l’administració valenciana siga pionera en una iniciativa d’aquest tipus que permetrà, comptant amb els recursos compartits de totes les comunitats autònomes, oferir la millor formació possible en matèria de competències digitals als valencians i valencianes “.

Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la seva intervenció en el Ple de les Corts en què ha presentat per a la seva aprovació el contingut de l’conveni subscrit per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Foment i Medi Ambient de la Junta de Castella i Lleó i la Conselleria de Presidència, Administració Pública i Interior de la Junta d’Andalusia.

L’objectiu d’aquest, tal com ha assenyalat el conseller, és “ajudar-se mútuament a combatre la bretxa digital mitjançant el foment de competències digitals entre la ciutadania i el personal empleat públic, augmentant l’ús de les noves tecnologies i posant a disposició de les autonomies signants recursos digitals compartits que tenen, en molts casos, un elevat cost “.

“Aquest conveni permet reduir costos, compartint i coordinant les inversions de cada comunitat autònoma, compartir experiències, generar sinèrgies implementant aquelles iniciatives que veiem que millor han funcionat en altres territoris i compartir recursos tècnics”, ha explicat Soler.

Segons el conseller la bretxa digital, que engloba tant la capacitat d’accés a tecnologies a les TIC com el bon ús que es faci d’elles, és “una de les principals causes d’acceleració de la desigualtat i d’ampliació de diferències socials. Variables com la procedència, el nivell formatiu, l’edat, el gènere, la situació econòmica o el fet que es tracti d’una persona amb diversitat funcional, són factors que poden acabar generant més vulnerables a aquesta bretxa digital. Des del Consell no volem que ningú es quedi enrere “.

Soler ha explicat que el procés de transformació digital de la societat es va iniciar en l’última dècada, però la crisi sanitària, social i econòmica actual “ho ha accelerat, canviant la nostra manera d’aprendre, d’accedir a el mercat laboral, de consumir, d’informar-nos i fins i tot, d’una cosa tan vital com és la nostra manera de relacionar-nos “.

“Per això, en els temps que estem vivint, la digitalització i el desenvolupament de capacitats digitals bàsiques, suposa un element indispensable, tant per a l’àmbit laboral com per al ple desenvolupament personal i social”, ha apuntat el conseller.

Quatre espais d’anàlisi

Per al desenvolupament d’aquest conveni el conseller ha explicat que s’han creat quatre espais d’anàlisi: autodiagnòstic, formació, certificació i divulgació científica o pedagògica.

El autodiagnòstic de competències digitals es dirigeix ​​a compartir coneixements i recursos relacionats amb la identificació d’aquestes competències digitals associades a un individu o col·lectiu.

La formació en competències digitals es centra en la coordinació i compartició de continguts de formació presencial i en línia en matèria de noves tecnologies per garantir una major oferta formativa.

La certificació de les competències digitals anirà destinada a qualsevol sector de la societat, mentre que les iniciatives de divulgació, científiques, pedagògiques i tecnològiques s’enfocaran a la difusió, sensibilització i adquisició i la millora de les competències digitals.

aportacions

Vicent Soler ha explicat que la Generalitat, a causa de la feina que realitza en els últims anys, es compromet inicialment, a través d’aquest conveni, a compartir els recursos que està generant per a formació en competències digitals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: