Soler: “Enriquir el coneixement fiscal dels ciutadans repercuteix en un major compliment de les nostres obligacions i en la millora dels serveis públics”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat durant la seva participació en a les XXVII Jornades Tributàries, organitzades per l’Associació d’Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana, sota el títol “Assessor fiscal: sense tu, no hauria estat possible” , que “la tasca essencial que duen a terme els assessors fiscals per al funcionament de les nostres empreses i del nostre sistema fiscal, especialment en els moments que estem vivint actualment”.

Per Soler, “les jornades tributàries constitueixen una oportunitat per debatre sobre noves idees i fer noves propostes que inspirin la millora del nostre sistema i dels nostres procediments tributaris. A més contribueixen a enriquir el coneixement fiscal dels ciutadans, el que repercuteix en un major compliment voluntari de les seves obligacions i en la millora dels serveis públics de què tots ens beneficiem “.

En aquest sentit, el conseller ha agraït a l’Associació d’Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana i dels professionals de l’assessorament fiscal, “la seva col·laboració amb la Generalitat per poder disposar d’un sistema recaptatori el més eficaç i eficient possible, i perquè els valencians també puguem complir els nostres deures d’una manera senzilla “.

En el transcurs de l’acte, el conseller també ha destacat la importància dels instruments que la Generalitat Valenciana està posant a el servei de la societat en la seva clara aposta per un sistema fiscal valencià eficaç i dinàmic.

Observatori Fiscal

En aquest sentit, Soler s’ha referit a la tasca de l’Agència Tributària Valenciana, “un organisme que ens ha permès ser gestors plens i més eficients de les tasques de recaptació dels nostres impostos, i que recentment ha posat en marxa una nova eina per la millora de el sistema tributari valencià, l’Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana “.

Soler ha recordat que l’Observatori Fiscal permetrà per primera vegada la participació de representants de la societat civil en el disseny, seguiment i avaluació de polítiques amb impacte en el règim fiscal, “amb l’objectiu de millorar el sistema tributari, adaptant-lo a les necessitats de la societat valenciana i a l’context econòmic i social de moment, que com tots sabem, avui és molt complicat “.

Finalment, cal destacar que les jornades tributàries constitueixen un punt de trobada per a l’intercanvi i actualització de coneixements d’aquest col·lectiu professional, i en elles han estat abordats temes com la mediació, les mesures concursals i societàries post-covid o els criteris de l’Tribunal econòmic Administratiu Central.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: