Soler: ‘En 2016 la Generalitat només realitzava el 15% dels seus tràmits de forma telemàtica i ara tots poden iniciar-se de forma digital’

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que en 2016 la Generalitat només realitzava el 15% dels seus tràmits de forma telemàtica i ara tots poden iniciar-se de forma digital a través del tràmit Z, “el que revela la transformació tecnològica que ha experimentat l’Administració valenciana “. “Quan vam arribar a Consell, la Generalitat era al paleolític digital”, ha afirmat.

De fet, Soler ha assegurat que la presentació electrònica de sol·licituds ha crescut un 191% a la Generalitat des de 2016, el que suposa que 100.000 persones s’han estalviat desplaçar-se a una finestreta només en l’últim any. A més, l’ús de la carpeta ciutadana, que des de gener accessible també des de mòbils i tauletes, ha augmentat prop d’un 80% en l’Administració valenciana.

“En 2019 ja es va produir un salt significatiu en l’ús de l’administració electrònica, però el 2020 ha tingut lloc l’enlairament”, ha assenyalat Soler. Aquest any les tramitacions electròniques van créixer un 65%, amb més de 2,36 milions d’tramitacions, i les notificacions electròniques es van incrementar un 123%.

En aquest sentit, Soler ha subratllat el paper fonamental que exerceix la tecnologia “per construir el camí cap a la recuperació econòmica i social” i ha assegurat que “la digitalització de la nostra societat és, a dia d’avui, imprescindible i s’ha de produir tant en el sector privat com en el sector públic “.

Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte de lliurament dels Premis Sapiens que anualment concedeix el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV), en el marc de la Setmana Informàtica, amb l’objectiu de distingir a aquells professionals, empreses i administracions públiques que sobresurten en l’ús ètic i social de les TIC.

Segons el conseller, des de la Generalitat es continua treballant “perquè la digitalització vagi a més”, amb accions de suport decidides com el Pla Transformer, una iniciativa conjunta de l’Institut Valencià de Finances i la Conselleria d’Innovació, enfocada a facilitar els processos de digitalització d’empreses de la Comunitat Valenciana mitjançant préstecs amb trams no retornables de fins al 10 per cent.

Avantatges de les TIC

“La digitalització ens permet disposar d’una administració àgil i moderna, que pugui respondre a les seves necessitats amb major eficiència i més funcionalitats. A més, contribueix a facilitar el desenvolupament d’iniciatives que afavoreixin la modernització de el teixit productiu i el canvi de model econòmic”, ha indicat Soler durant el seu discurs.

Segons el conseller, les noves tecnologies també permeten l’impuls de xarxes de telecomunicacions “perquè la digitalització dels sectors sigui efectiva”, així com el seu desplegament “en zones d’escassa rendibilitat, per assegurar que no hi hagi bretxes digitals”.

El responsable d’Hisenda també ha destacat que l’aposta per la tecnologia “contribueix a l’establiment de clústers digitals, que permeten l’intercanvi d’idees”, i ha citat com a exemple el projecte Districte Digital.

Vicent Soler ha felicitat els guardonats en els premis Sapiens i ha elogiat la feina de l’organització “per l’oportunitat de progrés que Bridan jornades com la Setmana de la Informàtica, que permet la posada en valor de les TIC”.

Congrés d’Enginyeria Informàtica

Per la seva banda, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha inaugurat, dins de la Setmana Informàtica, el XVI Congrés d’Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana.

Duarte ha assegurat que “la Generalitat està apostant per conformar una nova estratègia integral per a la transformació digital de l’Administració valenciana que ens permeti atendre les necessitats de la societat que puguin sorgir en un context tan imprevisible com l’actual”.

García Duarte ha avançat que aquesta estratègia “es va a presentar pròximament i ha estat fruit d’un intens debat intern entre totes les conselleries per acordar un full de ruta que ens permeti adaptar-nos a les noves prioritats marcades per la pandèmia, de manera que anem a fer canvis en l’estructura de gestió i en l’estratègia de la DGTIC, ja que hem de potenciar la coordinació per poder treballar també en tecnologies disruptives “.

“La nostra estratègia està enfocada a aprofundir en la centralització de la gestió TIC i a el coneixement dels processos departamentals, intentant desenvolupar projectes concrets per als diferents àmbits que donin un salt qualitatiu i quantitatiu en els serveis digitals a la ciutadania”, ha sentenciat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: