S’obrin les inscripcions als centres d’oci educatiu de Castelló

La regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Francesc Mezquita, va obrir el període d’inscripcions al centres d’educació en la participació de Castelló, el dilluns 12 de setembre, i durant tot el mes és possible apuntar-se a les seues activitats setmanals.

Hi ha 3 centres, ubicats al carrer Riu Sènia, número 1, carrer Jesús Martí Martín, número 2 i carrer Doctor Vicent Altava, número 6, oberts a tot l’alumnat de 12 a 17 anys de la ciutat de Castelló. Aquests amplien la xarxa educativa també als espais no formals. Fan una oferta d’activitats setmanals com els jocs de taula, podcast, còmic, teatre, periodisme, eurogames, papiroflèxia, audiovisuals, entre altres.

 

Ofereixen espais per a l’alumnat de la ciutat en els que puguen desenvolupar els hàbits participatius, implicar-se activament de la gestió del centre, i si volen, fins i tot organitzar les seues pròpies activitats de forma segura i acompanyada per professionals.

 

Mezquita explica: “Son espais de barri en els que els i les joves poden passar el temps lliure per les vesprades i caps de setmana de manera segura” S’ofereix com a servei educatiu fora de l’horari lectiu, de manera que l’alumnat pot triar voluntàriament l’opció de visitar els centres de participació per les vesprades, i desenvolupar així un temps lliure saludable.

 

Es  treballa en col·laboració amb els equips directius de l’institut més proper i des de la regidoria de Participació Ciutadana. De fet, aquests centres arriben a l’actualitat a més de 800 alumnes dels instituts Bovalar, Matilde Salvador, Vicent Castell, La Plana, principalment. També es treballa en col·laboració amb els IES Caminàs, Penyagolosa, Sos Baynat i Politècnic.

 

A més a més, Mezquita apunta: “Tenim en marxa l’apertura pròxima de nous espais per poder ampliar la xarxa de centres d’aquestes característiques en més barris de la ciutat”.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: