Sis dones que pateixen violència de gènere acudeixen cada dia per primera vegada a una oficina d’assistència a les víctimes del delicte el 2021

Una mitjana de sis dones víctimes de violència de gènere han acudit per primera vegada a rebre ajuda a la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte aquest 2021. En concret, un total de 1.052 víctimes han acudit per primera vegada a un dels 33 centres que la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té desplegats entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La consellera Gabriela Bravo ha revelat aquestes dades la vigília del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere que se celebra per mandat de l’ONU cada 25 de novembre. En aquest sentit, la consellera de Justícia ha recordat que la xarxa d’oficines “forma part de l’ecosistema de recursos que la Generalitat ha desplegat per generar a les víctimes vies de confiança i que sentin que tenen a la vostra disposició totes les mesures d’atenció i protecció per poder sortir de l’infern on viuen elles i les seves famílies”.

En el període comprès entre el gener i el setembre d’aquest any, les oficines van atendre, per primera vegada, un total de 1.569 persones per la seva condició de víctimes. D’aquestes, el 67% corresponien a víctimes de violència de gènere que és la primera causa d’assistència a la xarxa des del 2018.

En relació amb l’edat de les dones, gairebé un terç es troba entre els 31 i 40 anys i el 26% en té entre 41 i 50. Més de la meitat tenen, a més, fills o filles al seu càrrec.

Per províncies, la de València és la que ha atès més víctimes (650), seguida d’Alacant (450) i Castelló (143).

“Davant aquestes xifres, -ha dit la consellera- és una absoluta irresponsabilitat que hi hagi qui encara consideri la violència de gènere com un problema privat, ho banalitzi o intenti fer comparacions odioses des de posicions reaccionàries. La violència de gènere és un problema d’Estat i com a tal cal tractar-lo. Per això és necessari que totes les institucions públiques i la societat civil treballem conjuntament per eradicar-ho”, ha conclòs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: