Sis de cada deu usuaris del TRAM d’Alacant viatja per motius de treball o estudis

Més de sis de cada deu usuaris del TRAM d’Alacant viatja per motius de treball o estudi, segons es desprèn dels resultats obtinguts en l’últim Índex de Satisfacció al Client (ISC) 2017, realitzat el passat entre setembre i octubre, després d’efectuar 1.522 entrevistes a persones majors de 15 anys amb un marge d’error estadístic del + 2,51% i amb un interval de confiança del 95,5%.

L’estudi permet assenyalar que el 36,4% dels usuaris del TRAM d’Alacant es desplaça en aquest sistema de transport per motius de treball i el 26,9% per estudis. Les dues prioritats acumulen el 63,3% del total de desplaçaments. A continuació se situen l’oci (passejar, cinema, menjar ??), amb el 13,7%; seguit per diferents gestions, amb el 7,4%; visites a familiars i amics, amb el 7,2%; compres, amb el 4,5%; serveis sanitaris, amb el 3,4% i el turisme, amb el 0,5%.

Sobre l’ús del TRAM d’Alacant, l’informe assenyala que el 59,7% dels clients l’utilitzen diàriament en les jornades laborables; dos o tres dies a la setmana el 21,2%; un cop a la setmana el 8,3%; i un cop cada quinze dies el 4,3%; i un cop al mes el 6,5%. La mitjana d’utilització del metropolità és de 3,6 dies a la setmana.

Pel que fa al nombre de viatges que es duen a terme setmanalment, l’enquesta assenyala que, fins a quatre viatges, la qual realitzen el 28% dels usuaris; deu viatges, el 27,8%; entre cinc i nou viatges, el 20,4%; entre onze i dinou viatges, el 16,4% i vint o més viatges, el 4,2%. La mitjana és de 8 viatges a la setmana.

Respecte al lloc de residència dels viatgers, un 48,5%, resideix a la capital i el 47,5% a la resta de la província. El 2,1% és d’una altra província d’Espanya i el 1,9% viu a l’estranger.

Entre els residents del TRAM de fora de la capital destaca del Campello, que aporta el 12,5% del total de viatgers; Sant Vicent del Raspeig, amb el 10,3%; La Vila Joiosa, amb el 7,1%; Sant Joan, amb el 5,8%; Benidorm, amb el 4,4%, i Altea, amb el 2,5%. Per línies, la 2 (64,8%) i la 4 (55,4%) són les més utilitzades pels alacantins de la capital, mentre que la 9 destaca per arribar a un 5,3% d’usuaris estrangers.

Valoració del servei

Els clients han atorgat una valoració de 8,21 punts sobre 10 al servei global de transport que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la xarxa del TRAM d’Alacant, d’acord amb els resultats de l’Índex de Satisfacció al Client (ISC ) 2017.

D’entre els 22 factors valorats pels viatgers en l’enquesta de l’ISC, relacionats amb el servei que presta FGV a Alacant i la seva àrea metropolitana, un supera els 6 punts, vuit sobrepassen els 7 punts de qualificació i tretze sobrepassen els 8 punts.

Els aspectes del servei que han rebut millor valoració per part dels clients són funcionament d’escales mecàniques i ascensors (8,69); senyalització (8,61); seguretat en el trajecte (8,54); absència de cues (8,42); i amabilitat / atenció d’empleats (8,34).

Entre els factors menys valorats destaquen la massificació (6,84); la informació sobre interrupcions (7,07); la freqüència de pas (7,16); el preu (7,41) i la comoditat en l’espera d’estacions (7,65 punts.). A destacar que el preu, històricament la principal queixa dels usuaris, passa al quart lloc. De tota manera, tot i ser les variables que indiquen menor acceptació, totes elles registren valors superiors als set punts, excepte la massificació.

El TRAM d’Alacant va registrar durant l’any passat un total de 10.432.487 usuaris en les línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional, fet que suposa un increment del 1,40% i continuar amb l’increment de viatgers dels últims exercicis , tornant a superar els deu milions de clients.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: