Sant Jordi es converteix a la capital de l’artesania d’Espanya aquest cap de setmana amb la XXI Mostra d’Oficis Tradicionals

Sant Jordi es convertirà aquest cap de setmana a la capital de l’artesania a nivell nacional amb la celebració de la XXI Mostra d’Oficis Tradicionals. Entre el 5 i 6 d’agost, el municipi del Maestrat acollirà més d’un centenar d’expositors en què és la mostra d’oficis tradicionals més gran d’Espanya, fins al punt que atrau milers de visitants i, en aquesta edició, estat reconeguda per la Generalitat com a Festa d’Interès Turístic Provincial.

La XXI Mostra d’Oficis Tradicionals està omplint tots els allotjaments turístics de Sant Jordi i d’altres localitats del seu entorn, fins al punt que l’alcalde del municipi, Iván Sánchez Cifre, ha explicat que “esperem milers de visitants no només de la província de Castelló, sinó de moltes altres províncies, especialment del nostre entorn”.

L’alcalde de Sant Jordi ha explicat que “és la mostra més gran de tot Espanya dedicada exclusivament als oficis artesanals i que es fa gràcies a la col·laboració d’associacions i veïns, que treballen durant tot l’any perquè puguem gaudir tots amb molts estands i de qualitat. En aquesta edició esperem encara més visitants després que la declaressin fa uns mesos com a Festa d’Interès Turístic Provincial”.

Aquesta Mostra d’Oficis Tradicionals està organitzada per l’àrea de Cultura, que dirigeix l’edil Joan Collado, en col·laboració amb Vicky Corral, regidora d’Educació. “El dissabte 5 serà la inauguració i comptarem amb una agenda d’activitats extensa i variada que es perllongarà fins a la mitjanit. Cal tenir en compte que es tracta del cap de setmana més multitudinari de tot l’any a Sant Jordi, on s’esperen milers de visitants entre els veïns del poble i altres residents de la comarca, a més de turistes de tot Espanya”, ha assegurat Iván Sánchez Cifre.

La Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi acull més d’un centenar d’expositors i milers de visitants al llarg dels dos dies que dura aquest esdeveniment. A més de les activitats pròpies de l´artesania tradicional, l´Ajuntament de Sant Jordi també programa actuacions musicals, exhibicions amb animals, degustació de productes i activitats infantils.

Joan Collado, responsable d’organitzar aquesta XXI Mostra d’Oficis Tradicionals, ha explicat que “a la Plaça Major i als carrers annexos se celebrarà aquesta XXI Mostra d’Oficis Tradicionals, en què participaran prop de 100 artesans, entre ells vidriers, restauradors d’antiguitats i fòssils, cistellers, espardenyers, artesans de la fusta, apicultors, saboners, forjadors, artesans de morter de pedra, fabricants d’instruments tradicionals, etc. I on, de la mà dels darrers mestres artesans, podrem presenciar demostracions d’oficis en via d’extinció. A més, aquest any comptem amb un lutier que ens farà demostracions de com s’elaboren i es toquen diferents instruments”.

Vicky Corral, per part seva, ha anunciat que “al Centre Cívic s’inaugurarà dissabte una mostra de l’artista Julio Vives Chillida sobre balancins, que s’exposarà durant tot el mes d’agost”.

La XXI Mostra d’Oficis Tradicionals començarà el dissabte 5 d’agost a les 11 hores i tindrà activitats fins a les 13.30 hores. A la tarda estarà oberta des de les 17.30 fins a les 23 hores. El diumenge 6 d’agost estarà oberta al públic de les 11 a les 13.30 hores i de les 17.30 a les 21.30 hores.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va reconèixer a finals de l’any passat com a Festa d’Interès Turístic Provincial la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi. Aquesta resolució, publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el 25 de novembre, va ser una molt bona notícia en què l’equip de Govern estava treballant intensament des de fa un temps.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “un gran motiu per sentir-nos tots orgullosos, perquè reconeix la feina de moltíssimes persones que s’han esforçat durant molts anys per fer-ho possible. Aquest reconeixement és un estímul per a tots els que ens aboquem amb aquesta festa i és un fantàstic reclam perquè vinguin més visitants la setmana que ve”.

Es concentra a la Plaça Major i carrers annexos

La Mostra d’Oficis Tradicionals se celebra a la Plaça Major de Sant Jordi i els seus carrers annexos i hi participa un centenar d’artesans arribats de tot Espanya i milers de visitants al llarg de tot el cap de setmana.

D’altra banda, la gastronomia i la restauració també tenen el seu propi protagonisme en aquesta Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi, ja que durant tot el cap de setmana a la Plaça de l’Església hi ha una zona gastronòmica amb les Food Trucks i el Fossar Vell es convertirà a la zona de cerveses artesanes i vi.

DISSABTE 5 D’AGOST

10.45 hores. Volteig de campanes a càrrec de la Colla “Amics de les campanes”.

11.00 hores. Inauguració oficial a càrrec d’autoritats locals i l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, acompanyat per la Reina de les festes 2023 i la Cort d’Honor. A continuació, reconeixement a Joan Carles Ronchera per la seva tasca de realització dels cartells de la mostra des de la primera edició, seguidament la banda de música de l’Associació Musical Sant Jordi acompanyarà les autoritats pel Recinte de la Mostra.

Tot seguit, actuarà el Grup Folklòric Local.

11.30 hores. Inauguració al Centre Cívic de l’Exposició de Balancins de Julio Vives Chillida.

12.00 hores. Al centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGIC THEATER” rememorant els antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

18.00 hores. Al centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGIC THEATER” rememorant els antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

19.30 hores. Tardeig amb el TRIBUT AL CANT DEL BOIG.

DIUMENGE 6 D’AGOST

11.00 hores. Obertura de la Mostra d’Oficis Tradicionals.

12.00 hores. Al centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGIC THEATER” rememorant els antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

18.00 hores. Al centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGIC THEATER” rememorant els antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

18.00 hores. Actuació del Grup de Bombos i Tambors de Sant Jordi.

19.30 hores. Tardeig amb “TRIBUT SONAKAYS”.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: