Sant Joan es el primer departament de salut de la Comunitat que obté la certificació de qualitat en els punts d’atenció continuada

El departament de salut Alacant-Sant Joan d’Alacant ha obtingut la certificació de qualitat dels seus quatre punts d’atenció continuada (PAC), d’acord amb la norma ISO 9001: 2015 de Sistemes de Gestió de la Qualitat. D’aquesta manera, es converteix en el primer Departament públic de la Comunitat Valenciana a aconseguir aquesta distinció.

A més, de manera paral·lela, el servei de dermatologia acaba d’aconseguir també aquest segell de qualitat.

Amb això, el departament de Sant Joan és, en l’actualitat, l’àrea sanitària de gestió pública directa que compta amb més serveis certificats a la Comunitat.

Aquestes certificacions s’emmarquen en el procés de gestió i millora de la qualitat, implantat fa tres anys al Departament. L’any 2017 es va obtenir la certificació en 11 serveis i unitats, tant sanitaris com de gestió, d’acord amb la norma ISO 9001: 2015 de Sistemes de Gestió de la Qualitat, que concedeix l’empresa Bureau Veritas, entitat internacional acreditada.

Aquests serveis van ser Medicina Preventiva, Microbiologia, Anàlisis Clíniques, Radiologia, Medicina Nuclear, Radiofísica-Protecció Radiològica, Oncologia Radioteràpica, Unitat d’Hemodinàmica, unitat d’Endoscopias Digestives, Atenció Quirúrgica-Quiròfan Cirurgia, i el servei de Gestió Econòmica.

Així mateix, aquest any es va aconseguir la certificació de la norma ISO 14001: 2015 de Sistemes de Gestió Ambiental, segell que acredita el compromís amb l’entorn mediambiental.

En el moment actual, després de l’auditoria externa realitzada recentment, Bureau Veritas ha certificat que els quatre punts d’urgències extrahospitalàries del departament de Sant Joan compleixen amb els requisits de la norma ISO 9001: 2015 de Sistemes de Gestió de la Qualitat. Aquests punts d’atenció sanitària urgent estan situats en els centres de salut del Campello, Mutxamel, Xixona i Cap de l’Horta.

El procés implantant “repercutirà en la millora de l’atenció sanitària que reben els pacients, els que són els primers beneficiats de la incorporació d’un sistema de qualitat”, ha subratllat la gerent del Departament, Beatriz Massa.

En aquest sentit, la implantació del sistema de qualitat suposa introduir millores contínues i minimitzar riscos, a partir de la revisió i millora dels circuits assistencials, els temps d’atenció, l’adequació d’estructures dels centres i l’anàlisi sistemàtica de l’opinió i el nivell de satisfacció dels pacients atesos.

Referent a això, atenent als resultats de les enquestes de satisfacció dels pacients, la valoració global de la qualitat percebuda del servei prestat en els PAC ha estat de 8,8 sobre 10.

Alguns exemples dels objectius i plans d’acció desenvolupats són la millora de l’equipament; el control de la medicació de farmacioles i carros de RCP; la millora de la coordinació del PAC amb les urgències hospitalàries o la millora de l’atenció domiciliària.

Lliurament dels títols

En l’acte de lliurament d’aquests certificats han estat presents la gerent del Departament, Beatriz Massa, amb l’equip directiu, la Unitat de Qualitat i els professionals dels centres certificats.

Com ha explicat la doctora Massa, “aquesta acreditació dels PAC reforça el èmfasi que aquest Departament està fent en garantir la continuïtat assistencial dels pacients, millorant l’atenció prestada en qualsevol punt del sistema sanitari”.

Per la seva banda, els directors mèdic i d’infermeria d’Atenció Primària, Antonio Gómez, i Fabiola Marrades, respectivament, han agraït als professionals dels quatre centres “el seu alt nivell de compromís, la seva motivació i l’esforç realitzat per aconseguir aquestes distincions” .

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: