Sanitat vacunarà aquesta setmana a més de 25.000 majors de 90 anys i grans persones dependents no institucionalitzades

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst vacunar aquesta setmana a un total de 25.000 persones grans dependents no institucionalitzades i a persones majors de 90 anys. Es compleix així amb l’estratègia de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya definida en el si de el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut, en el qual estan representades la Comunitat Valenciana i la resta d’autonomies.

Tant les persones que necessiten intenses mesures de suport i no estan institucionalitzades com aquelles majors de 90 anys s’incardinen, per la seva vulnerabilitat, en els grups prioritaris de vacunació definits en l’estratègia coordinada entre el Ministeri i les comunitats.

Al costat d’elles hi ha els i les professionals de l’odontologia, higiene dental i altre personal sanitari que atén pacients sense mascareta i durant un temps superior a 15 minuts. Per a aquests últims professionals i per a les mútues, es van a subministrar un total de 7.500 dosis aquesta setmana.

A més d’iniciar la vacunació en grans dependents no institucionalitzats, majors de 90 anys i odontòlegs i odontòlogues, aquesta setmana està previst que continuï la vacunació de les persones incloses en altres grups prioritaris que van començar abans el procés.

És el cas de residents i personal de centres de gent gran i d’atenció a grans dependents institucionalitzats que ja han rebut una primera dosi de la vacuna o que tenen pendents les dues perquè estan contagiades, hospitalitzades, han estat en quarantena, aïllament o són noves incorporacions laborals o residencials. A les residències es van a administrar aproximadament 3.000 dosis aquesta setmana i en els centres de dia altres 14.500.

També hi ha reservades 15.000 dosis més de la vacuna contra la COVID-19 per a professionals de la sanitat pública i privada pendents d’immunitzar totalment o parcialment (a falta d’una dosi per completar la pauta d’immunització plena).

Les tres vacunes autoritzades a Espanya fins al moment per lluitar contra la COVID-19 són les de Pfizer / BioNTech, Moderna i AstraZeneca. Totes tenen nivells adequats d’eficàcia i seguretat, tot i que presenten diferents característiques quant a logística i perfils de població en què han estat assajades.

A la Comunitat Valenciana, Pfizer es destina majoritàriament als col·lectius de persones de més edat mentre que Moderna i AstraZeneca són principalment per a personal sanitari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: