Sanitat trasllada a Igualtat que 30.000 persones en residències de gent gran i diversitat funcional han estat vacunades contra la Covid-19

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha mantingut aquest dimarts una reunió de treball amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per avaluar el procés de vacunació en el sistema residencial de gent gran i de diversitat funcional a la Comunitat Valenciana.

En aquesta trobada, la titular de Sanitat ha informat a la vicepresidenta que 30.057 persones de residències de gent gran i de diversitat funcional han estat ja vacunades contra la Covid-19. Concretament, 16.834 usuaris i usuàries i 13.223 professionals.

A més, altres 3.931 professionals i 5.832 residents tenen ja la primera dosi de la vacuna. En total, la Conselleria de Sanitat ha administrat 39.820 dosi de la vacuna en els centres de gent gran i de diversitat funcional.

Així mateix, Sanitat espera que a principis de març hagi finalitzat la vacunació tant d’en les residències de gent gran com en les de diversitat funcional.

D’altra banda, la vacunació de persones dependents de grau II i III no institucionalitzats suposa un gran repte de planificació i logística per la mobilitat molt reduïda i la complexitat en l’administració de les dosis a les llars comporta un gran esforç de planificació i de logística .

Per això, els dos departaments han establert un pla de col·laboració perquè la immunització d’aquest col·lectiu es porti amb la major eficàcia possible. Des Igualtat s’ha remès a Sanitat les dades de les persones dependents de grau II i III, així com dels usuaris de el Servei d’Atenció a Domicili (SAD) tant públic com privat i de les cuidadores de dependents; i de el personal d’inspecció i valoració dels serveis socials.

A l’respecte, s’ha recordat que des de la Conselleria d’Igualtat i es remeten les dades degudament encriptades a Sanitat i no cal que els caps i caps d’Atenció Primària de Serveis Socials aportin aquesta informació ni a hospitals, ni a àrees o centres de salut d’atenció primària sanitaris, ja que poden estar sent suplantades per suposats estafadors per cometre delictes sobre persones en situació de vulnerabilitat.

Un altre dels aspectes que s’han tractat a la reunió ha estat la metodologia en el tractament i unificació dels fluxos d’informació sobre l’estat de la vacunació que rep el la Conselleria d’Igualtat. D’acord avanci la vacunació, Sanitat anirà traslladant la informació a Igualtat.

Amb aquesta informació, el departament que dirigeix ​​Mònica Oltra podrà començar a treballar en els nous protocols de seguretat en centres de gent gran. Actualment, i en les circumstàncies de contagi comunitari, estan prohibides les sortides d’un sol dia; les visites necessiten cita prèvia i s’evita el contacte entre el familiar i el resident per la necessitat de mantenir la distància de seguretat, entre altres mesures.

Amb la immunitat tant de les persones que viuen en centres de gent gran i en els de diversitat funcional, com amb el personal que els atén, la Conselleria es plantejarà el canvi d’escenari en un sector molt vulnerable.

En aquest sentit, cal destacar el bon treball que, en general, han realitzat les professionals en les residències, així com el compliment de les normes de protecció i restriccions dictades per la conselleria que han permès que la Comunitat Valenciana es mantingués al llarg de les tres onades de la pandèmia, entre les autonomies amb menys morts en residències respecte del conjunt.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: