Sanitat tracta més de 17.600 pacients amb fàrmacs antivirals davant de l’hepatitis C des de l’any 2015

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha recordat que el 28 de juliol se celebra cada any el Dia Mundial contra l´Hepatitis Vírica amb l´objectiu d´evitar la probabilitat de noves infeccions d´hepatitis en qualsevol de les seves variants (A, B, C, D i E) i impulsar mesures i estratègies orientades a prevenir aquesta malaltia, que ocasiona dany i inflamació del fetge.

L’hepatitis és una inflamació del fetge que es produeix entre d’altres causes per infeccions víriques. Els virus de les hepatitis A i E típicament causen infeccions agudes, i els virus de les hepatitis B, C i D poden causar infeccions agudes i cròniques.

Un dels objectius fonamentals és facilitar l‟accés dels pacients als tractaments, com és el cas dels fàrmacs antivirals d‟última generació per al tractament de l‟hepatitis C, que presenten una taxa de recuperació del 95%. Per això, des de la Conselleria de Sanitat es realitza una important tasca de cerca i identificació de possibles pacients.

En aquest sentit, des de l’any 2015, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha facilitat i finançat aquests tractaments a 17.674 pacients amb hepatitis C fins al 31 de maig d’aquest any.

Del total de pacients tractats, durant l’any 2021 van rebre aquests fàrmacs un total de 720 pacients amb hepatitis C. Així mateix, del gener al maig del 2022 s’ha facilitat el tractament a 467 pacients.

Per facilitar aquests fàrmacs, la Conselleria de Sanitat ha invertit més de 302 milions d’euros en l’adquisició dels medicaments des de l’any 2015. A més, la Comunitat Valenciana va ser una de les primeres autonomies a ampliar els criteris a l’hora de prioritzar aquest tractament per tal darribar al major nombre de pacients.

Més de 135.000 dosis de la vacuna davant de l’hepatitis B

D’altra banda, el calendari de vacunació infantil inclou la vacuna davant de l’hepatitis B des de l’any 1995. En aquest sentit, durant l’any passat es van inocular 135.732 dosis d’aquesta vacuna a població pediàtrica i determinats grups de risc.

En concret, s’han administrat 109.922 vacunes pediàtriques davant de l’hepatitis B, 18.621 dosis a població adulta de grups de risc i 7.189 dosis de la vacuna a persones en tractament d’hemodiàlisi.

Cal recordar que, el calendari de vacunació infantil de la Comunitat Valenciana inclou la vacuna de l’hepatitis B i s’administra en forma de vacuna combinada Hexavalent (Difteria, Tètans, Tosferina, Polio, Haemophilus Influenzae tipus b i Hepatitis B) a tots dos, quatre i sis mesos.

D’altra banda, la vacuna de l’hepatitis A està recomanada per a determinats grups de risc, com ara pacients amb risc a patir una inflamació o dany del fetge. Durant l’any passat, a la Comunitat Valenciana, es van administrar 12.639 dosis de la vacuna davant de l’hepatitis A. En concret, van ser 9.621 dosis pediàtriques i 3.018 dosis en població adulta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: