Sanitat reforma i amplia la superfície del centre de salut integrat de Catarroja un 72% amb un pressupost de 5,8 milions d’euros

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està executant les obres d’ampliació i millora del centre sanitari integrat de Catarroja del Departament de Salut València La Fe, que permetran ampliar la superfície total en un 72%. Aquestes obres suposaran una renovació de les infraestructures existents i una ampliació dels serveis assistencials actuals.

La primera fase de les obres ha finalitzat ara i ha consistit a ampliar el centre amb un total de 2.374 metres quadrats nous, que se sumen a la superfície ja existent de 3.274 metres quadrats. A aquesta nova àrea ampliada es traslladen ara les consultes, per fases, per poder emprendre la reforma de la resta del centre compatibilitzant els treballs amb una prestació assistencial adequada.

D’aquesta manera, “el CSI Catarroja es converteix en un dels més grans de la Comunitat Valenciana, amb millors recursos assistencials i un programa funcional molt complet”, ha assenyalat el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, a la visita al centre.

L?obra, amb una inversió de 5.841.283 euros, està previst que finalitzi en un termini de 10 mesos.

A més de la modernització de les infraestructures, també s’està fent una millora d’eficiència energètica de l’edifici, complint així amb les mesures de sostenibilitat i millora del medi ambient.

Des de la Conselleria de Sanitat shan adoptat totes les mesures necessàries perquè el centre pugui funcionar amb total normalitat i prestar la mateixa atenció sanitària diària durant tot el període de lobra.

Recursos assistencials del centre sanitari de Catarroja

Les obres permetran dotar d’un espai més gran els serveis assistencials del centre, cosa que suposarà una major qualitat assistencial. En aquest sentit, el centre sanitari integrat de Catarroja comptarà amb Àrea d’Atenció Continuada dotada de tres consultes mèdiques i dues sales d’infermeria, i Àrea de Rehabilitació amb consulta i gimnàs.

L’Àrea Pediàtrica estarà dotada de cinc consultes mèdiques i tres d’infermeria i l’Àrea de Medicina General disposarà de 14 consultes de medicina general i 8 d’infermeria. Així mateix, el centre comptarà amb una Àrea Polivalent, una Àrea Maternal amb dues consultes, una Unitat d’Odontologia i una àrea per a serveis generals i una altra per a recepció.

Pel que fa a l’Àrea d’Extraccions Perifèriques, estarà dotada d’una sala d’electrocardiograma i una sala d’extraccions. A més, disposarà del Servei de Radiologia, una àrea de Salut Mental amb cinc consultes de psiquiatria d’adults i dues consultes de psiquiatria infantil. Així mateix, hi haurà un espai per a lÀrea Administrativa i una Àrea de Salut Pública.

Finalment, el centre disposarà d’una base per a l’equip de Suport Vital Bàsic amb una zona per a estacionament i vigilància del vehicle sanitari, tres dormitoris, sales de descans i de feina una cambra per a la neteja del material, vestuaris i magatzems.

Millora de les infraestructures i alta tecnologia sanitària

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat està fent un important esforç, tant en la millora de les infraestructures sanitàries com en la renovació dels equips de tecnologia sanitària.

De fet, Sanitat compta per a aquest any amb una partida de 520 milions d’euros destinada a inversions sanitàries, fet que suposa la suma més elevada consignada fins ara als pressupostos de la Generalitat. A hores d’ara, s’estan executant obres sanitàries per un valor total de 438,3 milions d’euros.

Pel que fa a alta tecnologia, gràcies al Pla Inveat, el Departament de Salut València La Fe comptarà amb 11 equips nous per valor de 14,7 milions d’euros. En concret, disposarà de 3 acceleradors lineals, un equip de braquiteràpia, 5 ressonàncies magnètiques, un TAC de Planificació i un TAC. A més, l’Hospital La Fe disposa de cirurgia robòtica gràcies al robot Da Vinci i està en tramitació el projecte per posar en marxa la protonteràpia.

D’altra banda, per poder cobrir les necessitats assistencials del departament de salut, tant a l’hospital com a l’Atenció Primària, Sanitat ha creat 353 places estructurals més.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: