Sanitat reforça el departament de Torrevella amb 121 professionals sanitaris per començar la primera setmana de gestió pública

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja s’ha reforçat amb 121 professionals sanitaris el departament de salut de Torrevella de cara a l’inici de la primera setmana d’activitat assistencial ordinària després d’assumir la gestió pública directa, una xifra que s’anirà ampliant al llarg de els propers dies.

Els llocs vacants “s’aniran cobrint en funció de les necessitats que es vagin detectant en els diferents serveis”, segons ha explicat la gerent de l’departament, Mª Pilar Santos.

Per categories, s’han incorporat 12 metges d’Atenció Primària, 23 professionals d’especialitats no quirúrgiques (pediatria, psicologia, neurofisiologia, hematologia, traumatologia, anestesiologia, medicina interna, otorinolaringologia, oncologia, psiquiatria i radiodiagnòstic), 46 infermeres, 17 tècnics de cures auxiliar d’infermeria, 10 auxiliars administratius i 12 zeladors.

La Direcció General de Recursos Humans ha creat i consignat 1.888 llocs de treball per a conformar la plantilla de l’departament, dels quals s’han subrogat com a personal laboral a extingir un total de 1.079 treballadors de Ribera Salut, d’acord amb el Decret 164/2021, de 8 d’octubre, de l’Consell que regula les condicions laborals amb el personal de Torrevella després de la reversió. La plantilla actual es completa amb 71 treballadors estatutaris de la Conselleria de Sanitat, que ja treballaven en el departament abans de la seva tornada a la gestió pública, i el reforç d’aquests primers dies.

Nou equip directiu

Amb la incorporació a el sistema sanitari públic de el departament de salut de Torrevella s’estan produint els primers nomenaments de el quadre directiu, que encapçala Mª Pilar Santos Fuster com a gerent.

En aquesta nova etapa estarà acompanyada, inicialment, per Julia López Arenas com a directora d’infermeria; Joan Mañogil com a director d’infermeria d’Atenció Primària; Francisco Rodríguez Perelló com a subdirector d’infermeria; i Joaquín Vetlla Fernández com a director mèdic d’Atenció Primària.

Nova obertura de la borsa extraordinària

La Conselleria de Sanitat va convocar al setembre un procediment extraordinari per categories deficitàries de el departament de Torrevella, en el qual es van inscriure més de 6.000 persones, amb l’objectiu de cobrir els llocs vacants de el departament de salut un cop es assumís la gestió directa.

La directora general de recursos humans, Carmen López, ha explicat que “hem decidit obrir de nou aquesta borsa amb l’objectiu de seguir oferint l’oportunitat als i les professionals que vulguin ocupar un lloc de treball en aquest departament”. En aquest sentit, ha remarcat que “s’obre així una nova finestra d’oportunitat laboral en el sector públic sanitari a la Vega Baixa”.

Els interessats podran inscriure a la pàgina web de la Conselleria: http://www.san.gva.es.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: