Sanitat redueix en un 11% el nombre de pacients en espera d’una intervenció quirúrgica a l’últim mes

La llista d’espera quirúrgica per a ser intervingut en els hospitals de la Comunitat Valenciana se situa en 142 dies de demora estructural en el mes de març, segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El progressiu descens de la incidència de l’covid-19 i, en conseqüència, la disminució de la càrrega assistencial de pacients afectats per coronavirus està permetent recuperar l’activitat quirúrgica dels hospitals i, d’aquesta manera, poder reduir tant el nombre de pacients pendents d’ una intervenció, com la demora estructural.

Així, a hores d’ara la demora estructural s’ha reduït en vuit dies respecte a el mes anterior, quedant en 142 dies. La reducció es fa més evident a l’prendre en consideració el nombre de pacients. S’ha reduït en un mes el nombre de sol·licituds actives en 7.722 pacients, quedant en 62.647, xifra inferior que la registrada el mes de març de l’any passat, quan el nombre era de 66.349 pacients.

Per especialitats, cal ressenyar la disminució en pràcticament en totes elles, destacant la reducció en aquelles més demandades com són cirurgia ortopèdica i traumatologia, oftalmologia i cirurgia general, sent la reducció més notable en cirurgia pediàtrica.

Cal assenyalar que en els moments de més pressió assistencial s’han realitzat, no només les intervencions quirúrgiques urgents i no demorables, sinó també aquelles operacions que s’han considerats prioritàries.

Segons ha indicat la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, “una vegada més es posa de manifest l’enorme esforç que han realitzat els professionals sanitaris per fer compatible l’emergència sanitària provocada per la COVID-19, amb donar resposta a les necessitats assistencials de la població. En tot el que s’ha reduït la incidència per coronavirus, la capacitat del nostre sistema sanitari ha pogut tornar a reduir la demora estructural “.

En aquest sentit, ha destacat que “aquesta reactivació assistencial, que s’ha fet patent en tots els departaments de salut, juntament amb el pla de Autoconcierto i el Pla de Xoc, ens permetran seguir reduint la demora estructural sempre que la situació epidemiològica ho permeti “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: