Sanitat proposa a el comitè de vaga dels MIR un Fòrum de Negociació Autonòmic amb representació de tots els sindicats

La Direcció General de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha mantingut una reunió amb el comitè de vaga dels Metges Intern Residents (MIR) de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de dialogar sobre aquells aspectes relacionats amb les condicions laborals d’aquest col·lectiu.

La Conselleria de Sanitat s’ha compromès a seguir analitzant i debatent les reivindicacions plantejades pel personal MIR en l’àmbit d’un Fòrum de Negociació de caràcter autonòmic, en el qual estaran totes les organitzacions sindicals en proporció a la representació obtinguda en les últimes eleccions sindicals .

La conselleria ha manifestat des d’un primer moment la seva voluntat d’arribar a acords, obrir un espai de diàleg i dirigir les reivindicacions cap a un marc legal que ofereixi seguretat jurídica.

En relació amb el contingut de les demandes, en el transcurs de la reunió, s’ha informat que moltes de les reivindicacions plantejades pel comitè de vaga, es troben ja recollides en la normativa vigent, mentre altres corresponen a l’àmbit competencial de l’Administració de l’ estat (Reial Decret 1146/2006, de 6 d’octubre, pel qual es regula la relació laboral especial de residència per a la formació d’especialistes en Ciències de la Salut).

Finalment, aquelles demandes que entren dins el marge de la competència autonòmica de la Comunitat Valenciana seran tractades en l’àmbit de l’Fòrum de Negociació Autonòmic.

La Conselleria ha ofert aquestes línies de millora amb l’objectiu d’arribar a un punt de trobada en el marc d’una negociació de bona fe.

Majoria de reivindicacions reconegudes a la Comunitat

A la Comunitat Valenciana, la major part de les reivindicacions que es plantegen ja estan reconegudes, com és tot el relatiu a cotitzacions de l’salari.

La jornada laboral ordinària màxima de el personal MIR està establerta en 37,5 hores, amb un període de descans obligatori i un sistema de cotització de les hores de guàrdia mèdiques. De fet, el personal cotitza per la totalitat de retribucions que percep per tots els conceptes, incloses les hores de guàrdia.

Així mateix, pel que fa a la jornada laboral, el personal MIR compta amb un règim de treball de jornada ordinària- jornada complementària, a l’igual que el personal estatutari, per la qual cosa no hi ha hores extres.

En relació als drets reconeguts en el Pla d’Igualtat de la Conselleria de Sanitat, ja en acord de 2019 s’inclou als MIR de la mateixa manera que succeeix amb la resta de personal estatutari.

Per això, les condicions de treball, pel que fa a jornada i garantia de l’descans, es troben entre les millors de l’Sistema Nacional de Salut, ja que van equiparades a el personal estatutari.

Pel que fa a l’aplicació de protocols de prevenció de riscos de la feina o de pagament de la totalitat de l’salari, incloses les guàrdies, estan equiparats a el personal estatutari d’aquesta comunitat autònoma.

Retribucions de les més altes de l’SNS

Les retribucions fixes i periòdiques amb el personal en formació a la Comunitat Valenciana són de les més altes de l’SNS. En aquest sentit, el preu de l’hora de guàrdia de el personal MIR se situa gairebé en la mitjana de l’Sistema Nacional de Salut. A més, l’hora de guàrdia de dissabte, diumenge o festiu està per sobre d’aquest mitjà.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: