Sanitat licita les obres de desamiantat de el pavelló central de l’antic hospital La Fe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la plataforma de contractació la licitació de les obres de desamiantat estructural de l’pavelló central de l’antic hospital La Fe.

D’aquesta manera, es continuen les obres de transformació de l’antic hospital La Fe de Campanar en el nou Complex Sanitari ‘Campanar-Ernest Lluch’, com a pas previ necessari per a la posterior demolició.

Aquesta obra té un pressupost de licitació de 7.921.471,66 euros (IVA inclòs). La superfície construïda de l’pavelló central és de 51.459,25 metres quadrats, dels quals estan afectats per l’amiant estructural a retirar uns 43.845,34.

Aquesta operació constituirà una de les intervencions de desamiantat estructural d’edificis de més envergadura realitzada a l’Estat espanyol. Aquesta actuació és semblant a la ja realitzada al pavelló de Rehabilitació i que va finalitzar el passat estiu.

S’espera que les obres es puguin iniciar al desembre de 2020 i acabin a l’octubre de 2021 amb un termini d’execució de 10 mesos.

Per la seva banda, les obres de construcció de el nou centre de salut ‘Campanar II’ iniciades al gener de 2020, segueixen en fase d’execució. Aquest nou centre d’Atenció Primària donarà servei a el departament de salut València-La Fe i comptarà amb un Punt d’Atenció Continuada amb 6 consultes d’urgències, sala de raigs X, 34 consultes de medicina de família, 6 consultes pediàtriques, una unitat d’odontologia preventiva, una sala d’extraccions, tractament i cures, una àrea de cirurgia menor ambulatòria, una àrea maternal, una àrea de rehabilitació, una àrea de salut sexual i reproductiva, una àrea de salut mental, una àrea de prevenció precoç de càncer de mama i l’àrea administrativa i de direcció de centre. Aquest centre donarà servei a al voltant de 31.000 habitants.

Centre d’Especialitats

Pel que fa a el nou centre d’especialitats, que donarà servei d’Atenció Especialitzada a uns 250.000 habitants, comptarà amb una àrea de cirurgia major ambulatòria amb 4 quiròfans, 55 consultes de 19 especialitats, amb 11 sales d’exploracions funcionals, gabinet d’endoscòpies, àrea de diagnòstic per imatge, àrea d’extraccions i laboratori i l’àrea administrativa i de direcció de centre.

Tots dos edificis, que ocuparan una superfície d’uns 10.000 metres quadrats de la parcel·la de l’antic hospital La Fe, milloraran tant l’Atenció Primària dels veïns de la zona de Campanar, gràcies a el nou centre es salut, com l’Atenció Especialitzada, ja que el edifici d’especialitats es concep com un centre d’alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments a el nou hospital la Fe de Malilla i atendre amb la major celeritat als pacients.

A el mateix temps, també segueixen en execució les obres per a la reforma i rehabilitació de l’antic edifici de Recerca i Laboratoris per albergar la nova seu de el Servei d’Emergències Sanitàries de València (SES), que actualment s’ubica a l’antiga Escola d’Infermeria de Campanar .

A l’edifici reformat s’ubicaran a més de les dependències administratives i d’emmagatzematge de l’SES, la bases SAMU Alfa III i Alfa VII, que cobreixen l’àrea metropolitana de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: