Sanitat licita la redacció del projecte i la direcció d’obra de la demolició dels pavellons central, rehabilitació i maternoinfantil de la vella Fe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, continuant amb les obres de transformació de l’antic Hospital la Fe de Campanar en el nou Complex Sanitari Campanar-Ernest Lluch, ha publicat la licitació de la Redacció de el Projecte i posterior direcció facultativa de les obres de demolició dels pavellons central, rehabilitació, maternal i infantil de l’antic Hospital La Fe de València.

Es tracta dels grans edificis de l’antiga ciutat sanitària, a excepció de l’Escola d’Infermeria, que encara està en ús. El pressupost de licitació de la redacció de el Projecte i direcció facultativa de les obres ascendeix a 682.627,80 euros.

Les obres de demolició general es duran a terme després de la finalització de l’desamiantat estructural de l’Pavelló Central, que a hores d’ara continua en execució, i la finalització es perfila a finals de novembre de 2021.

La superfície construïda dels edificis a demolir es desglossa de la següent manera: Pavelló Rehabilitació, 23.770 metres quadrats; Pavelló Central, 47.837 metres quadrats; Pavelló de Govern, 3.621 metres quadrats; instal·lacions de l’Pavelló de Govern, 325 metres quadrats; Ressonància Magnètica, 544 metres quadrats; Hospital Maternal, 21.631 metres quadrats; Hospital Infantil, 15.622 metres quadrats; Passarel·la de l’Hospital Central a el de Rehabilitació, 342 metres quadrats; Passarel·la de l’Hospital Central a l’Maternal, 78 metres quadrats. En total, 113.770 metres quadrats construïts a demolir i un pressupost estimat de 5.750.000 euros.

Amb aquesta demolició es farà més visible encara el canvi de l’paisatge urbà i de transformació de l’antiga ciutat sanitària per un nou complex sanitari i sociosanitari.

Aquesta operació de demolició dels grans edificis ha de concloure amb anterioritat a la finalització de les noves construccions, que ara mateix estan en fase d’estructura, de el nou Centre de Salut Campanar II i de el nou Centre d’Especialitats Campanar, la finalització està prevista per el primer trimestre del 2023 i que optimitzarà el servei assistencial de el Departament València-La Fe.

Atenció a 31.000 persones a Primària i 250.000 en Especialitats

El nou Centre de Salut comptarà amb un Punt d’Atenció continuada de 6 consultes d’urgències i sala de raigs X, 34 consultes de medicina de família, 6 consultes pediàtriques, una unitat d’odontologia preventiva, una sala d’extraccions, tractament i cures, un àrea de cirurgia menor ambulatòria, una àrea maternal, una àrea de rehabilitació, una àrea de salut sexual i reproductiva, una àrea de salut mental, una àrea de prevenció precoç de càncer de mama i l’àrea administrativa i de direcció de centre. El centre donarà servei a uns 31.000 habitants.

Per la seva banda, el Nou Centre d’Especialitats comptarà amb una àrea de cirurgia major ambulatòria amb 4 quiròfans, 55 consultes de 19 especialitats amb 11 sales d’exploracions funcionals, gabinet d’endoscòpies, àrea de diagnòstic per imatge, àrea d’extraccions i laboratori i el àrea administrativa i de direcció de centre. Aquest centre donarà servei a uns 250.000 habitants.

Els dos edificis, que ocuparan una superfície d’uns 10.000 metres quadrats de la parcel·la de l’antic hospital La Fe, milloraran tant l’atenció primària dels veïns gràcies a el nou centre es salut, com l’especialitzada, perquè l’edifici d’especialitats es concep com un centre d’alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments a el nou hospital la Fe de Malilla i atendre amb la major celeritat als pacients.

A el mateix temps, continuen en execució també les obres per a la reforma i rehabilitació de l’antic edifici de Recerca i Laboratoris per albergar la nova seu de el Servei d’Emergències Sanitàries de València (SES), que actualment s’ubica a l’antiga escola d’infermeria de Campanar . A l’edifici reformat s’ubicaran a més de les dependències administratives i d’emmagatzematge de l’SES la bases SAMU Alfa III i Alfa VII, que cobreixen l’àrea metropolitana de València. Les obres es van iniciar al gener de 2020 i s’espera es concloguin a l’agost d’aquest any.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: