Sanitat inicia les obres de construcció de el nou consultori Virgen de la Cabeza d’Elda

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assistit a l’inici de les obres de construcció de el nou consultori auxiliar Verge del Cap d’Elda, que comencen el dia 3 de maig i està previst que finalitzin en el termini de 16 mesos .

Durant la visita, la consellera de Sanitat ha estat acompanyada per l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaume Peris, la gerent de el Departament de Salut d’Elda, Vicenta Tortosa, juntament amb l’equip directiu, i la directora territorial de Sanitat a Alacant, Encarna Llinares.

Segons ha manifestat Barceló, “les obres consisteixen en la construcció d’un nou edifici, que permetrà albergar els diferents serveis assistencials, i que permetrà millorar l’atenció sanitària que reben els ciutadans d’Elda”.

En concret, la població que atendrà aquest centre és de 8.196 persones usuàries, corresponents a la zona de salut Bàsica 4, i que fins al moment està sent atesa al centre de salut Elda Acàcies.

De fet, la consellera de Sanitat ha afegit que “el nostre compromís és oferir una atenció sanitària de qualitat, apropar els serveis assistencials als ciutadans, i adaptar-nos a les necessitats actuals. Per això, a causa de el creixement de població que ha experimentat aquesta zona de Elda era necessari incrementar els recursos assistencials amb la construcció d’aquest nou consultori “.

Per dur a terme aquest projecte, la Conselleria de Sanitat ha invertit 2.474.964 euros, que permetran la construcció de el nou edifici sobre una superfície de 1.573,27 metres quadrats.

D’altra banda, el pla funcional de el nou centre completa l’oferta assistencial d’atenció primària del municipi d’Elda, ja que el nou consultori comptarà amb les següents àrees: Recepció, Medicina de Família, Pediatria, Polivalent, Extraccions Perifèriques i Administració.

Distribució de el nou consultori

El consultori constarà d’una planta semisoterrani i tres altures. A la planta semisoterrani es va a ubicar els magatzems, vestuaris, sala de reunions i sala d’intervenció grupal. Així, a la planta baixa s’hi instal·laran les àrees d’admissió / recepció, consulta d’urgències, sala d’extraccions, zona de pediatria i lavabos.

D’altra banda, la primera planta acollirà l’àrea de medicina familiar i lavabos, i en la segona planta hi haurà la sala de cirurgia menor, sala d’EPS, consulta de llevadora, lavabos i instal·lacions en terrassa.

Finalment, el nou consultori estarà ubicat a la zona d’Elda situada a l’illa situada entre els carrers Verge del Cap, Les Navas, Salmerón i Sagunt

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: