Sanitat impulsa la reducció de les seves emissions contaminants als centres hospitalaris

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha celebrat aquest dijous una Jornada que ha servit de punt de partida cap al que s’ha anomenat la ‘Transició verda sanitària’ i que involucra la Sanitat pública a calcular, reduir i mitigar les seves emissions.

Amb el títol ‘Repte: Sanitat Sostenible’, València ha acollit la primera jornada tècnica, on es va destacar la urgència i la necessitat de comptar amb eines a l’abast de tots els departaments sanitaris que contribueixin a mitigar la seva empremta de CO2.

La joranda ha comptat amb lassistència de representants tècnics i de gestió dels 22 departaments de salut de la sanitat pública valenciana. Així, responsables de l’organització Health Care Without Harm Europe (HCWH) i del departament Xàtiva-Ontinyen, impulsor de la trobada, han analitzat experiències a altres països europeus, les repercussions del canvi climàtic sobre la salut de les persones i la importància d’iniciar immediatament accions que redueixin les emissions de GEH, així com la urgència destablir plans daccions concretes que tinguin com a finalitat que la Sanitat tingui el menor impacte mediambiental possible i, per tant, sobre la salut de les persones.

Així mateix, la jornada ha reunit els integrants del programa pilot de tutorització “mentoring” que ha posat en marxa el Departament impulsor. Els hospitals de Sant Vicent del Raspeig, Sagunt, Elx, Marina Baixa, Requena, Sant Joan, Alcoi, Castelló, Elda, Doctor Peset i Gandia han presentat els primers resultats després del suport rebut per al càlcul de la seva empremta de carboni.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: