Sanitat estableix un dispositiu preventiu d’emergències sanitàries davant del Gran Premi de Motociclisme de Cheste

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha previst un dispositiu específic davant de possibles emergències sanitàries, amb motiu del Campionat Mundial de Motociclisme, que se celebrarà al Circuit Ricardo Tormo de Cheste, des del divendres dia 4 i fins al diumenge 6 de novembre.

La finalitat general d’aquest dispositiu és prestar l’assistència sanitària necessària a les vies d’accés al circuit, a les poblacions adjacents ia les vies de comunicació.

Com a objectius específics, es tracta de proporcionar una assistència sanitària eficaç amb els mitjans necessaris en cada cas. A més d’adaptar de manera dinàmica els recursos mòbils, tant humans com materials, segons les situacions de risc. El tercer objectiu és assegurar la coordinació de tots els recursos sanitaris i del grup sanitari amb la resta doperatius.

El reforçament a la zona, establert per la Conselleria de Sanitat, a través del Servei d’Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV) està compost per una unitat del SAMU (Servei d’Ajuda Mèdica Urgent). Aquesta ambulància de suport vital avançat estarà ubicada al trajecte de la A-3, durant els tres dies del Gran Premi.

Així mateix, es disposarà una unitat de Suport i Coordinació (USC) a les rodalies del centre de salut de Cheste i una unitat de SVB (Suport Vital Bàsic es desplaçarà als voltants del municipi. A més, estaran activades preventivament les unitats SVB amb base a Xiva, Bunyol, Turís i Monserrat, finalment, completa el dispositiu especial davant el Gran Premi de Motociclisme una ambulància convencional al centre de salut de Cheste.

D’altra banda, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), és el centre responsable de coordinar el dispositiu preventiu, de l’evacuació dels ferits des del lloc de l’emergència als centres hospitalaris, d’alertar els hospitals, facilitar els recursos sanitaris en cas de necessitat i de fer la coordinació intersectorial en cas de catàstrofe o accident de múltiples víctimes.

El centre de salut de Cheste i l’hospital de Manises reforcen les plantilles respectives. Per assegurar l’atenció davant de qualsevol possible emergència, s’ha prealertat l’hospital La Fe de València, l’hospital General de València i l’hospital de Requena; així com a un helicòpter medicalitzat, per si calgués la seva mobilització.

L’atenció sanitària a les zones de pista i de professionals que participen a les proves es realitzarà segons el que preveuen les normes de la federació internacional i la proporciona l’organització. Pel que fa a les àrees destinades al públic seran ateses pels dispositius que estableix i coordina el mateix Centre Mèdic del Circuit de Cheste.

A les zones indicades anteriorment, i segons estableix la normativa vigent, els recursos sanitaris de la Conselleria de Sanitat intervindrien en aquells incidents que per la seva gravetat o intensitat (incidents de múltiples víctimes) sobrepassessin la capacitat dels dispositius sanitaris previstos pels organitzadors de l’esdeveniment .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: