Sanitat emprendrà accions legals davant la compravenda de la concessionària de Dénia per no haver sol·licitat la preceptiva autorització prèvia

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que la Generalitat “emprendrà les accions legals oportunes” davant la recent operació de compravenda executada entre els accionistes de Marina Salut, l’empresa concessionària de la prestació sanitària de el departament de Dénia, ja que s’ha formalitzat sense que es comuniqués amb antelació i sense sol·licitar la preceptiva autorització prèvia a la Conselleria de Sanitat.

Ana Barceló ha fet aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb el comitè d’empresa i la junta de personal de l’departament de Dénia en què ha trasllat als representants dels treballadors que s’estan estudiant les mesures concretes a prendre per part de l’Advocacia de la Generalitat

“També garantirem el compliment de la llei de salut Valenciana que impedeix posicions de domini en l’àmbit de la Sanitat Pública”, ha afegit la consellera de Sanitat.

La titular d’el departament de Sanitat ha enviat als representants dels treballadors un missatge de tranquil·litat a l’comunicar-los que les mesures que adopti la conselleria no tindran efecte en l’àmbit laboral. A més, ha afegit que tampoc repercutiran en la parcel·la assistencial.

Al costat d’això, Ana Barceló ha destacat que la Conselleria “seguirà vigilant de forma estreta a la concessió perquè compleixi amb les obligacions assistencials que té amb la població de el departament de Dénia, tal com estableix el contracte de concessió”.

Informe de l’Advocacia

Ana Barceló ha indicat que la decisió d’acudir als tribunals es recolza en la resolució emesa per l’Advocacia de la Generalitat sobre l’operació de compravenda a Marina Salut. En el seu informe, l’Advocacia de la Generalitat és clara i concloent en la seva anàlisi a l’establir que s’hauria d’haver sol·licitat una autorització administrativa prèvia a la compravenda de les accions.

“L’òrgan de contractació ha d’autoritzar expressament i amb caràcter previ la cessió [accionarial]”, detalla l’informe.

L’Advocacia afegeix que, en el cas d’una transmissió d’accions, l’Administració sanitària ha de tenir coneixement previ, perquè aquesta circumstància pot afectar la bona marxa i eficàcia de l’servei de gestió integral que incideix en els usuaris. Per això, estima que l’Administració no pot ser aliena a l’operació de compra d’accions que es porta a efecte per Ribera Salut per prendre el control de el 100% de l’empresa concessionària.

A més l’informe de l’Advocacia també incorpora la resposta donada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència a la Conselleria de Sanitat, en la qual l’organisme regulador estatal, de manera explícita, assenyala que no ha valorat els efectes de la llei valenciana de 2018 en l’operació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: