Sanitat crea un comitè de persones expertes per coordinar l’atenció a menors i joves amb càncer a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha constituït un Comitè de Coordinació per a la Gestió de l’Atenció Assistencial dels Casos de Càncer Infantil i de l’Adolescència de la Comunitat Valenciana. L’anunci coincideix amb la commemoració, el 15 de febrer, del Dia Internacional de l’Càncer Infantil.

El Comitè de Coordinació per a la Gestió de l’Atenció Assistencial dels Casos de Càncer Infantil i de l’Adolescència comptarà amb persones expertes tant de la Conselleria com dels centres sanitaris, que posaran tots els seus coneixements a l’servei de la millora de l’atenció a menors i joves amb càncer. Aquests professionals han de col·laborar de forma altruista i, en principi, per un període de dos anys.

Alguns dels comesos d’aquest grup de treball seran elaborar l’oferta assistencial per al càncer infantil i de l’adolescència; definir els criteris clínics d’actuació i derivació, així com les directrius de seguiment dels casos; establir circuits que procurin una atenció àgil i elaborar protocols tant per demanar una segona opinió mèdica com per, arribat el cas, procurar cures pal·liatives.

El comitè s’encarregarà també de garantir la transició dels menors i adolescents a les unitats adultes en funció del seu procés maduratiu.

També seran funcions d’aquest grup de treball proposar a professionals, centres i protocols terapèutics més adequats per a cada pacient, així com promoure la participació en estudis multicèntrics i assaigs clínics que coadjuvin en l’avanç diagnòstic i terapèutic; potenciar la formació continuada tant dels professionals com de les famílies; facilitar que es doni a aquestes últimes suport social i fer seguiment dels supervivents.

Sanitat també ha resolt crear, igualment amb abast autonòmic, una comissió de valoració de sol·licituds d’Protonterapia, un tipus de radioteràpia externa que fa servir protons per irradiar el teixit afectat per un tumor salvaguardant a l’màxim el teixit sa.

La funció principal de la Comissió de Valoració de sol·licituds d’Protonterapia, que també estarà constituïda per professionals tant de la Conselleria de Sanitat com dels centres hospitalaris que col·laboraran de forma desinteressada durant dos anys, serà valorar les sol·licituds de tractament amb prontoterapia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: