Sanitat assenyala que els centres de salut i consultoris auxiliars de el departament de Torrevella funcionen amb “normalitat” en el primer dia d’atenció

Els centres de salut i consultoris auxiliars de el departament de salut de Torrevella estan funcionant “amb total normalitat” en el primer dia d’atenció assistencial ordinària després de la recuperació de la gestió pública directa de l’departament per part de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública el passat dissabte. Així ho ha comunicat la gerent de l’departament, Maria Pilar Santos, que ha destacat que “hem fet un gran esforç per potenciar la continuïtat de tot el personal i fins i tot hem reforçat la plantilla de primària”.

En la mateixa línia, ha destacat que “l’Hospital Universitari ha seguit rebent pacients durant tot el cap de setmana sense cap incidència destacable”.

Pel que fa a Atenció Primària, la gerent ha explicat que “s’han contractat 8 metges als quals l’empresa concessionària de l’servei fins divendres passat no va renovar el contracte a finals de setembre”. “L’objectiu ara -ha afegit- és seguir reforçant la plantilla per poder rebaixar les quotes assistencials dels professionals per millorar la qualitat en l’atenció als pacients”.

El director mèdic d’Atenció Primària, Joaquín Vela, ha estat tot el matí pendent de l’funcionament i l’activitat assistencial dels 11 centres de salut i 11 consultoris auxiliars que componen el departament per corroborar que es compleixen les cites programades per aquesta setmana i ha destacat que “la jornada ha transcorregut sense incidents tant per als pacients com per als treballadors”.

D’altra banda, els Punts d’Atenció Continuada (PAC) de Guardamar, La Lloma, Oriola Costa, Pilar de la Horadada, Rojals i Sant Miquel de les Salines han estat operatius durant tot el cap de setmana i han atès prop d’un miler d’urgències , tant telefòniques com presencials.

Departament de salut de Torrevella

El departament de salut de Torrevella atén 180.000 persones de 10 poblacions dividides en cinc zones bàsiques de salut: Guardamar de la Segura, Torrevella, Rojals, Pilar de la Foradada i Sant Miquel de les Salines.

Els i les pacients són atesos en 11 centres de salut i 11 consultoris auxiliars i compten amb diferents unitats de suport com centres de salut mental, centre de salut sexual i reproductiva, unitats odontològiques, unitats de conductes addictives o centres de prevenció de càncer de mama .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: