Sanitat accelera al desembre la vacunació amb gairebé 1 milió de dosis administrades, de les quals 286.754 han estat primeres i segones

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat durant el mes de desembre 990.004 dosis de la vacuna davant del coronavirus, de les quals 158.465 han estat primeres dosis per a població encara pendent de la vacuna, 128.289 segones dosis per completar la immunització i 703.250 han estat dosi de reforç a majors de 60 anys i grups de població indicats.

Del total de dosis administrades, per províncies, durant aquest mes se n’han administrat 117.465 dosis a la província de Castelló, 381.555 a Alacant i 490.984 a València.

Són xifres que posen de manifest l’impuls que la Conselleria de Sanitat ha donat al procés de vacunació aquest mes de desembre amb l’objectiu d’immunitzar com més aviat millor tota la població valenciana, així com inocular dosis de reforç als grups de població vulnerables.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que “els equips de vacunació han desenvolupat una tasca intensa amb l’objectiu de continuar protegint la ciutadania. De fet, el desembre ha estat el mes que més vacunes s’han administrat després de l’estiu, que va ser quan es va inocular la població de manera massiva”.

En aquest sentit, les xifres aconseguides al desembre es situen al mateix nivell de les que es van assolir el passat estiu amb la posada en marxa dels 133 punts de vacunació massiva. De fet, mentre al juny es van assolir 1.652.994 de dosis administrades, a partir del setembre aquesta xifra va començar a dismuir a 516.831 al setembre, 143.535 a l’octubre i 567.257 al mes de novembre. Ha estat al desembre quan un altre cop s’ha accelerat el procés d’immunització tenint en compte que la gran majoria han estat per inocular dosis de reforç.

La consellera ha indicat que “amb aquestes xifres queda palesa la responsabilitat que estan demostrant els ciutadans i ciutadanes, així com el treball incansable dels equips de vacunació”. Barceló ha mostrat el seu agraïment als professionals que formen part d’aquests equips “per la dedicació diària i l’esforç per continuar protegint-nos dia a dia amb l’administració de la vacuna”.

A més, cal tenir en compte que la posada en marxa del passaport Covid a la Comunitat Valenciana, el passat 4 de desembre, ha influït de manera positiva, i ha motivat molts ciutadans i ciutadanes a acudir als punts de vacunació sense cita per a immunitzar-se amb la primera i segona dosi de la vacuna davant del coronavirus. De fet, des que s’ha anunciat la mesura s’ha anat notant l’increment d’inoculació per iniciar o completar la vacunació.

Tot això ha estat possible gràcies al reforçament de la campanya de vacunació que s’ha dut a terme per part de Sanitat a través de la creació de punts mòbils de vacunació i la creació dels 47 punts de vacunació permanents. A més, 149 equips de vacunació han treballat de forma intensa per inocular el nombre més gran de dosis durant aquest mes. A això, cal afegir que en aquests moments s’hi incorporaran 20 equips militars de vacunació.

Segons ha manifestat Barceló, “des de Sanitat continuarem vacunant la població, amb cita programada per una banda, i sense cita prèvia per a aquelles persones pendents d’una primera o segona dosi. Per tant, és important que la persona que rebi una cita SMS o trucada telefònica, acudeixi al lloc on ha estat citada. Hem de continuar vacunant-nos i protegint-nos davant del virus”

703.250 dosis de reforç

Els objectius prioritaris i on la Conselleria de Sanitat s’han centrat durant aquest mes de desembre han estat: la vacunació de les persones encara pendents de la vacuna, l’inici de la vacunació en els menors de 8 a 11 anys, i la inoculació de les dosis de reforç. Les dosis de reforç han estat per a la població de més grans de 60 i 70 anys, les persones que han rebut la dosi de Janssen (totes dues al seu tram final) i el grup de població que ha estat immunitzat amb la doble pauta d’AstraZeneca.

En aquest sentit, durant el mes de desembre s’han administrat un total de 703.250 dosis de reforç. Per províncies, 267.658 dosis de reforç s’han administrat a Alacant, 85.872 dosis a Castelló i 349.720 a València. En total, i des que va començar l’administració d’aquesta dosi addicional, ja s’han posat a la Comunitat Valenciana 1.466.815.

De fet, en aquests moments el grup de població de més grans de 60 anys ja ha estat citat per part dels serveis assistencials de Sanitat. Per això, si un ciutadà pertany a aquest grup i, per qualsevol motiu, no ha rebut la dosi de la vacuna de reforç ha de contactar amb el centre sanitari.

Per tant, Sanitat ja ha començat a vacunar la població que ha estat immunitzada amb la doble pauta d’AstraZeneca. L’objectiu és que el dia 10 de gener el personal docent pugui tornar al centre educatiu ja immunitzat amb la dosi de reforç. I posteriorment, s’iniciarà la citació a persones més grans de 50 anys i posteriorment, els més grans de 40 anys.

Així mateix, quant als menors, s’han administrat 104.897 dosis al grup d’edat de 8 a 11 anys. A partir del 10 de gener continuarà la immunització de meors de 5 a 11 anys.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: