Salomé Pradas destaca que “amb feina, solidaritat territorial, consens i diàleg, portarem l’aigua necessària per als nostres camps”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assenyalat a Elx que des de “la solidaritat territorial que representa Espanya parlarem i dialogarem, intentarem assolir acords i consensos a nivell nacional i, si cal, també a nivell europeu, perquè arribi l’aigua a Elx”.

Després d´assistir al primer ple del Consell d´aquesta legislatura que s´ha celebrat a Alacant, la consellera s´ha reunit al´Ajuntament d´Elx amb l´alcalde de la ciutat, Pablo Ruz, i una representació de regants de la comarca.

A la seva intervenció, Salomé Pradas ha destacat que “l’aigua deixarà de ser una eina de confrontació política per ser una eina de solució i prosperitat”.

En aquest sentit, ha explicat que “l’aigua, que és tan important per a l’economia d’aquesta ciutat, per als regants i per a l’agricultura, s’ha convertit en un problema, i cal revertir aquesta situació. Cal acabar amb aquest maltractament a què s’ha sotmès els nostres regants i els nostres agricultors durant aquests darrers anys, amb feina, amb esforç, però sobretot, amb diàleg”.

Així, després d’agrair la seua assistència tots els representants de les entitats de reg i dels agricultors, la consellera ha ressaltat que, “a la Comunitat Valenciana, avui torna el diàleg amb els regants”.

Alhora, ha reiterat que aquesta serà “la legislatura de l’aigua”. “El nostre compromís és absolut perquè així ho ha decidit el president de la Generalitat, Carlos Mazón, qui ho té molt clar, tal com demostra el fet que la paraula ‘aigua’ ha tornat a formar part de la denominació d’una conselleria”.

Finalment, Salomé Pradas ha insistit que “defensarem, on sigui i davant qui sigui, que torni l’aigua necessària als nostres regs i als nostres camps. El defensarem a Madrid oa Brussel·les. Hi ha molt a fer i treballar, s’ha perdut molt de temps i s’ha castigat els nostres agricultors i regants amb polítiques de retallades d’aigua”.

Per part seva, l’alcalde Pablo Ruz ha agraït a la consellera el seu compromís amb la ciutat d’Elx i ha subratllat que l’aigua és “mitjà de vida, riquesa, futur i esperança”. A Elx, s’inverteix inverteix “fins a l’última gota d’aigua que ens arriba”, ha assenyalat

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: