Sales: “Marco retarda el nou conservatori de Música, la Comissió de Patrimoni ni aclareix ubicació ni fixa terminis per descongestionar les aules”

El regidor de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Vicent Sales lamenta que el nou conservatori de Música i Dansa per descongestionar les instal·lacions actuals on alumnes i docents de diferents disciplines comparteixen espai segueixi als llimbs. “L’equip de govern liderat per l’alcaldessa socialista, Amparo Marco, retarda una infraestructura necessària i urgent perquè la Comissió de Patrimoni, integrada per representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial i l’Ajuntament de Castelló, que ha de concretar la ubicació de la nova conservatori de Música no avança. Ni concreta el lloc, ni fixa terminis perquè sigui una realitat el més aviat possible “, assenyala.

En aquest sentit, Vicent Sales recorda: “Primer l’equip de govern format per PSOE, Compromís i Podem esborrar de el Pla General la ubicació on tenia el seu lloc, davant de la Ciutat de la Justícia, deixant sense efecte les al·legacions presentades pels directors de els conservatoris de Música que van ser aprovades pel Ple el 30 d’abril de 2019, fins i tot es va arribar a remetre un informe a la Conselleria que deia que no hi havia cap impediment per a la ubicació en aquesta parcel·la. Les desavinences entre PSOE i Compromís han propiciat que dos anys després no s’hagi produït cap avanç, mentre que segueixen perjudicats són els alumnes i professors, en definitiva, tota la comunitat educativa que segueix patint la manca d’espai, sense unes instal·lacions dignes “.

Cal recordar que els equips directius, docents i alumnes, porten anys reivindicant legítimament una infraestructura necessària per acabar amb les aglomeracions que pateixen els alumnes de Conservatori Professional Mestre Tàrrega, de l’Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny a l’compartir un mateix edifici.

Per al regidor Popular Vicent Sales si la nova infraestructura no avança és perquè l’enfrontament entre socis de govern -a compte de les diferents ubicacions que proposen PSOE i Compromís-, els porten a desatendre les necessitats de la ciutadania. “L’interès polític pesa més que l’interès general en un tripartit que no es posa d’acord en els temes importants per a la ciutat”, diu.

“L’alcaldessa ja ha mostrat el seu interès per una parcel·la a l’avinguda Enrique Gimeno com a millor ubicació de el futur conservatori de Música i Dansa, mentre els directors van apostar per la parcel·la de 13.000 metres quadrats que hi ha davant de la Ciutat de la Justícia, tal com defensem des del Partit Popular per les prestacions i serveis que ofereix aquesta zona “, apunta Sales.

Cal recordar que el regidor va mantenir una reunió amb el director de l’Conservatori Professional de Música Mestre Tàrrega i també amb el director de l’Conservatori Seperior de Música Salvador Seguí, on tots dos van mostrar la seva voluntat d’agilitzar el nou edifici, el que encara hi ha cap avanç.

La construcció d’un nou conservatori de Música i Dansa a Castelló va ser una de les esmenes de PP als pressupostos de la Generalitat 2021 perquè en els comptes de el Consell no figura mai. “Una esmena que PSOE i Compromís tomben sistemàticament, demostrant que no és una prioritat més d’evidenciar la guerra oberta que tenen PSOE i Compromís no només en el govern municipal, sinó també en el govern autonòmic”, afegeix Sales.

Els populars van presentar al ple de gener una moció, precisament per blindar el solar enfront de la Ciutat de la Justícia i que pogués albergar el necessari Conservatori de Música i Dansa, una proposta que va ser esmenada i desestimada per complet pel PSOE, que amb la complicitat de Ciutadans va tirar endavant que la seu es construeixi a l’avinguda Enrique Gimeno.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: