Sales: “El bipartit silencia i no aclareix l’atac al patrimoni històric castellonenc”

El bipartit s’ha negat a explicar els motius de l’ordre dictada per la Conselleria que ha obligat l’Ajuntament a paralitzar les perforacions de l’entorn BIC de la plaça Major.

A la pregunta formulada pel Grup Municipal Popular, avui en Comissió Informativa, PSOE i Compromís han optat per la callada com a resposta.

El regidor popular, Vicent Sales, ha manifestat: “No entenem per què es neguen a explicar els motius que han portat a la Conselleria, concretament a l’àrea de Patrimoni, a enviar una ordre de paralització a l’Ajuntament, d’unes perforacions que han obert a canal l’entorn BIC de la plaça Major, on hi ha tres monuments protegits “.

“No és propi d’un bipartit, que presumeix de transparència, silenciar i ocultar l’atac al patrimoni històric castellonenc. Quines raons poden portar a Compromís a voler passar pàgina i que no es parli d’això? Possiblement sigui perquè la portaveu del govern municipal i regidora de Cultura, Verónica Ruiz, hagi prescindit dels permisos necessaris que requereix una actuació d’aquestes característiques “.

“Ruiz hauria permès, des de finals del mes d’octubre, unes obres il·legals que vulnerarien la Llei del Patrimoni Valencià, perquè no ha estat capaç de garantir que el bipartit compta amb els permisos necessaris per perforar i obrir en canal la Plaça Major, unes obres als peus del propi Ajuntament, declarat Bé d’Interès Cultural “.

La investigació per part de la Conselleria segueix endavant i haurà de depurar responsabilitats si n’hi ha. Segons el Art35 1b de la Llei de Patrimnonio Cultural Valencià << … en els conjunts històrics i en els entorns de protecció dels béns d’interès cultural requeriran autorització per part de la conselleria competent en matèria de cultura les actuacions de transcendència patrimonial. .. >> ”

 

Informació i Foto: http://www.ppcastellon.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: