Sagunt tindrà un nou Palau de Justícia de més de 10.700 metres quadrats el 2026 després d’una inversió de 24,2 milions d’euros

Sagunt tindrà un nou Palau de Justícia de 10.761 metres quadrats que entrarà en servei a principis de 2026 després de vint mesos d’obres i una inversió de 24,2 milions d’euros. Una inversió que, tal com ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, “és la més gran en obra nova del Pla d’Infraestructures Judicials de la província de València”.

Gabriela Bravo ha presentat aquest dimarts, juntament amb l’alcalde de la capital del Camp de Morvedre, Darío Moreno, el projecte de la nova seu judicial que atendrà una població de més de 90.000 persones repartida a 16 municipis.

Bravo ha agraït a la Corporació “la seva aposta per la Justícia” per haver cedit a la Generalitat el solar on s’aixecarà la nova seu judicial a la futura avinguda de les Corts de Sagunt. El complex s’articularà en dos blocs una mica retirats de l’avinguda per constituir “un espai de vianants porticat que recull la tradició dels antics fòrums, cosa que és especialment oportuna a la ciutat valenciana que compta amb el patrimoni històric més gran de la civilització romana”, ha dit la consellera. Precisament per això, els primers treballs consistiran en una prospecció arqueològica del terreny que es perllongaran durant quinze dies.

El primer bloc -d’una única planta- contindrà al seu interior una gran plaça d’accés descoberta que serà el principal accés al públic i acollirà els tres serveis que han de funcionar de manera independent de la resta de l’edifici com són la Clínica Forense, el Jutjat de guàrdia, Gabinet Psicosocial i Oficina d’Assistència a les Víctimes.

El segon bloc –que serà el volum principal– tindrà tres plantes més un soterrani. En aquest darrer s’ubicaran els calabossos i els espais complementaris, l’arxiu, i un aparcament amb capacitat per a 35 vehicles. La planta baixa albergarà el Registre Civil, el Servei Comú d’Afers Generals, el saló de casaments i les sales de vistes mentre que a les plantes primera i segona es disposaran els 8 jutjats de Sagunt i, segons la consellera “es deixa espai per a dos nous jutjats”. La tercera planta es destinarà a la Fiscalia, a més de tots els espais tècnics dinstal·lacions.

“Com tots els edificis de nova construcció del Pla d´Infraestructures Judicials -ha explicat Gabriela Bravo- el nou Palau de Justícia serà completament accessible i energèticament sostenible perquè, a més, disposarà d´un sistema de calefacció mitjançant geotèrmia i plaques fotovoltaiques a la coberta”.

Amb la propera instal·lació de la gigafactoria de Volkswagen, Sagunt “es convertirà en un motor econòmic decisiu a la Comunitat Valenciana i, per això, s’ha dut a terme un augment de la planta judicial, que ha d’anar acompanyada de noves infraestructures dignes, més properes al ciutadà i amb tots els serveis d’atenció a les víctimes”, ha dit la consellera.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: