Ruth Merino: “La Generalitat vol orientar la joventut sobre programes d’ocupació, voluntariat i beques formatives finançades amb fons europeus”

La consellera d´Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha subratllat que la Generalitat “pretén traslladar a la joventut informació sobre els programes que gestiona la Generalitat finançats amb fons europeus i especialment a través del Fons Social Europeu”.

Ruth Merino ha realitzat aquestes declaracions durant l’esdeveniment ‘Plaça Europa’, celebrat a la Plaça de l’Ajuntament de València, i en què també ha participat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero.

‘Plaza Europa’ és un espai de trobada en què, amb motiu de l’Any Europeu de les Competències, hi han assistit més de 3.000 joves que han pogut conèixer les oportunitats que la Unió Europea posa a l’abast de la joventut en matèria de formació i ocupació .

A l’esdeveniment també hi han assistit la secretària autonòmica d’Economia, Mako Mira; el secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ; la directora general de Formació Professional, Marta Armendia; la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Mª Luisa Mezquita, i el director general d’Ocupació i Formació de Labora, Elías Amor.

La titular d’Hisenda ha indicat que entre els objectius que s’ha marcat la Generalitat amb l’esdeveniment ‘Plaza Europa’ hi ha “ajudar i guiar la joventut a través dels diferents estands, proporcionant informació bàsica sobre estudis i treball, que adquireixin coneixements i capacitats per al seu desenvolupament professional, alhora que enforteixen el compromís cívic, donant forma al futur d’Europa”.

“Es tracta d´una experiència única on els joves poden compartir les seves idees i conèixer les entitats participatives perquè els puguin orientar sobre programes d´ocupació, possibles sortides laborals, beques formatives, programes de voluntariat i solidaritat”, ha explicat Ruth Merino.

Així mateix, la responsable d’Hisenda ha posat en valor la feina que realitza la Direcció General de Fons Europeus “per aconseguir que la veu de la joventut se senti i tingui més oportunitats d’aprendre, compartir visions, conèixer persones i participar en activitats per tota Europa perquè és el moment ideal per avançar amb confiança i esperança”.

Per part seva, la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat “l’oportunitat que suposa per a les persones joves de la Comunitat Valenciana” els programes europeus Erasmus+ Joventut i el Cos Europeu de Solidaritat, sobre intercanvi i voluntariat, gestionats per l’IVAJ.

La vicepresidenta segona del Consell ha explicat que Erasmus+ Joventut és un programa que treballa el desenvolupament “educatiu, professional i personal” de la gent jove i que, principalment, es destina a intercanvis juvenils ia intercanvis d’experiències i bones pràctiques entre professionals de l’àmbit de la joventut.

Aquesta iniciativa, ha assenyalat, els ofereix la possibilitat de “viatjar, descobrir la riquesa cultural europea i viure experiències inoblidables”, i ha assegurat que des del Consell “seguirem brindant a la joventut valenciana les oportunitats necessàries per al seu ple desenvolupament”.

Igualment, Susana Camarero ha volgut ressaltar “les diferents oportunitats de voluntariat que s’ofereixen amb el Cos Europeu de Solidaritat” i, en aquest sentit, ha assenyalat l’oportunitat que ofereix ‘Plaza Europa’ perquè els joves coneguin les vivències dels voluntaris a aquests projectes, mitjançant la taula rodona d’experiències on l’IVAJ ha participat amb la presentació de tres projectes del Cos Europeu de Solidaritat.

Estands informatius

Durant la celebració d’aquesta jornada ludicoformativa, organitzada per la Direcció General de Fons Europeus i cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana 2014-2020, també hi han participat diversos organismes públics com la Conselleria d’Educació , Universitats i Ocupació, Labora, Ivace, IVAJ, Europe Direct Comunitat Valenciana, Interact o València Activa, que han apropat les persones joves de 18 a 30 anys, a través d’estands informatius, informació d’especial interès com a oportunitats de treball i orientació laboral, beques formativa, i programes com Eurodisea, Erasmus+, Avalem Joves Plus, la xarxa EURES, Jove Oportunitat (JOOP), Cos Europeu de Solidaritat o camps de voluntariat.

Conferències i actuacions musicals

Durant la realització d‟aquest espai, s‟han celebrat diverses taules rodones dinàmiques, conferències, xerrades i tallers on persones expertes i joves han debatut sobre diverses experiències d‟estudis i ocupació, alhora que s‟ha abordat la situació actual i futura per a la joventut valenciana i europea en aquesta matèria d’especial rellevància actualment.

De la mateixa manera, els joves han pogut gaudir durant tota la jornada de diverses actuacions musicals en directe de Let’s Grow (break dance, rap i dj), el grup Fantuka, el col·lectiu Panarema, Lespurna, Julia Forner ‘Juls’, que ha ofert una interpretació de beatbox.

Per finalitzar la jornada, els joves participants a l’esdeveniment han pogut intervenir en la confecció d’un mural artístic col·laboratiu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: