Rubén Ibáñez destaca els projectes de PortCastelló per «abanderar la digitalització al sistema portuari» ​

El president de PortCastelló, Rubén Ibáñez, ha afirmat que la digitalització és un dels pilars fonamentals del “nostre Pla Estratègic, i estem fent grans esforços per abanderar la digitalització al sistema portuari”. De fet, el port de Castelló ha estat el primer del sistema portuari a incorporar la transformació digital a la seva estratègia.

Rubén Ibáñez ha explicat que la competitivitat als ports marítims està lligada a la digitalització, i “com a baules que som de la cadena logística els ports hem de liderar aquest procés”.

La transformació digital que impulsa PortCastelló permetrà adoptar nous models per ser més eficients, innovadors i orientats al servei dels usuaris des d’un concepte de Smart Port. Durant les jornades s’han exposat alguns dels projectes que impactaran de manera directa a la Comunitat Portuària, com són la plataforma del Port Community System i la plataforma d’administració electrònica. “Són projectes per passar a ser un port interconnectat i configurar el nostre port com a Smart Port”, ha dit Rubén Ibáñez

El proper any serà el salt definitiu per a la transformació digital que desenvolupa l’Autoritat Portuària de Castelló, a fi de mantenir la competitivitat, millorar l’eficiència, reduir l’impacte ambiental a les operacions portuàries i augmentar la seguretat i la protecció.

Rubén Ibáñez ha indicat que “la digitalització no és una opció, és una necessitat, és un present per guanyar futur”.

Les jornades han estat organitzades per la Fundació PortCastelló i volen contribuir a estrènyer encara més els llaços amb la Comunitat Portuària i mantenir-los informats de l’avenç de projectes que milloraran els processos.

Informació i Foto: Comunicació PortCastelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d