Rosana Pastor destaca el “estil absolutament reconeixible” de el guió inèdit de ‘Visca Rússia!’, Que s’uneix a la “magnífica” llegat de García-Berlanga

La comissionada de Presidència de la Generalitat per a l’Any Garcia-Berlanga, Rosana Pastor, ha ressaltat que el llegat de García-Berlanga “és magnífic” i ha subratllat l’interès que desperta el guió de ‘Visca Rússia!’, Que compta amb un “estil absolutament reconeixible, amb el qual continuem coneixent el mestre”.

Pastor ha fet aquestes declaracions en l’acte de l’obertura de l’llegat que el director valencià Luis Garcia-Berlanga va dipositar en 2008 a la Caixa de les Lletres de l’Institut Cervantes de Madrid.

La caixa conté el guió inèdit, escrit al costat de Rafael Azcona, de ‘Visca Rússia!’, La qual hauria d’haver estat la conclusió de la quatrilogia que es va iniciar amb ‘La escopeta nacional’ i que mai va arribar a rodar-se per la mort de l’ actor Luis Escobar, el mític Marquès de Leguineche.

L’homenatge ha comptat amb l’actuació de la Societat Musical Eslava d’Albuixech, organitzada per la Generalitat en col·laboració amb l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

A l’respecte, Rosana Pastor, ha destacat que l’actuació “ha emocionat i aportat una nota de color i cultura” i ha posat en relleu el perfil “intergeneracional” d’aquest homenatge que ha comptat amb la participació de músics “molt joves” i ha tingut “una gran acollida” a Madrid.

Les peces interpretades han amenitzat els minuts previs a l’obertura de la caixa, així com el moment en què el guió de ‘Visca Rússia!’ s’ha dipositat en l’exposició ‘Berlanguià. Luis García Berlanga (1921-2021) ‘, que està oberta a el públic fins al 5 de setembre a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid.

Així mateix, la banda ha ofert un petit repertori de les bandes sonores de les pel·lícules de Berlanga a la Porta de Sol. Entre altres temes, s’han interpretat ‘La coplilla de les divises’, el recordat tema musical de ‘Bienvenido Mister Marshall’, i el pasdoble ‘la vaquilla’, de la pel·lícula de el mateix nom.

Cal destacar que el director de la Societat Musical Eslava, Vicente Ortiz, està adaptant les partitures de diverses bandes sonores de pel·lícules de Berlanga per a ser interpretades per bandes de música. Aquesta adaptació es presentarà dins dels actes organitzats per la Generalitat per a l’Any García-Berlanga.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: