Rhum & Cia i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic arriben a FRESCA! amb una comèdia d’altura

La Companyia Nacional de Teatre Clàssic arriba al festival FRESCA! de Cultura de la Generalitat oferint ‘El diablo cojuelo’ de Rhum & Cia, el dimecres 13 de juliol a les 22.30 hores.

La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo, ha reivindicat el festival FRESCA! com una gran finestra de la millor escena nacional i internacional a Alacant, i ha dit: “Estem gaudint d’una ocasió única per a viure les arts escèniques en un marc únic, dissenyat exclusivament per a posar l’espectador a peu d’escenari, la qual cosa fa de FRESCA! una experiència realment satisfactòria i emocionant”.

El festival FRESCA! ofereix el segon espectacle de teatre, en aquest cas ‘El diablo cojuelo’, un clàssic de Vélez de Guevara, adaptat per Juan Mayorga, dirigit per Ester Nadal i dut a terme per una companyia de pallassos. Una trepidant producció que captiva amb el ritme de l’acció i l’enorme força que té.

Una obra amb dues trames: la de la boja obra de Vélez i la d’una companyia sempre a punt de fracassar. I així és com Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Piero Steiner, Mauro Paganini i Xavi Lozano interpreten personatges del segle XVI, alcen teulades i viatgen per les terres i els aires d’una Espanya esperpèntica. La mirada ingènua i salvatge del pallasso és capaç d’homenatjar el clàssic i, al mateix temps, riure-se’n, i de la nostra relació amb els clàssics, en general.

‘El diablo cojuelo’ és una de les produccions més rellevants de l’escena actual, que passarà pels principals escenaris i festivals, i que el públic alacantí i visitant pot gaudir a l’escenari principal de FRESCA!

Rhum & Cia va iniciar la seua trajectòria en 2014 i, entre molts altres, els seus nassos rojos han estat als escenaris dels principals teatres del territori nacional i han participat en festivals de la talla del Festival Grec (en 3 ocasions), Temporada Alta, Feten o Trapezi.

A més, han recollit nombrosos èxits, i també premis, buscant l’humor absurd i gamberro, però també la màgia, la tendresa i l’emoció, sempre des de l’essència del pallasso.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: