Reunió de treball entre el diputat de Cultura, Xavier Rius, i l’equip del MuVIM

El diputat de l’Àrea de Cultura, Xavier Rius, ha mantingut una reunió de treball amb l’equip directiu del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM). Han assistit a la trobada l’equip directiu del MuVIM, format per Rafael Company, director; Carmen Ninet, subdirectora, i Amador Griñó, cap d’exposicions.

 

La reunió ha servit per a conéixer i perfilar aspectes relatius al programa d’exposicions temporals, així com a les activitats didàctiques derivades. També s’han abordat qüestions relatives a la col·laboració amb altres persones i institucions  que van a mantenir vincles amb el MuVIM durant els exercicis 2018 i 2019, bé amb la cessió de peces, bé amb la col·laboració o participació en diversos estudis.

 

El MuVIM continuarà al 2018 mantenint el mateix pressupost i algunes millores en el seu personal gestor. Segons el seu director, Rafael Company, el museu continua vindicant-se com «un museu actiu de les idees», alhora que ha incidit en que «estem ultimant una programació que farem pública al mes de gener».

 

Amb aquesta reunió de treball s’aborden vectors de projecció per als exercicis 2018 i 2019, i que queden orientats a àmbits com són: la recuperació de la memòria dels valencians, amb estudis i presentacions d’objectes de la iconografia valenciana dels darrers segles; la col·laboració amb altres entitats, amb la continuació de projectes com el de fotoperiodisme Fragments, avalat per la Unió de Periodistes; o la presència d’artistes contemporanis en actiu que aborden plantejaments que aprofundeixen en el pensament i en la crítica de la societat actual.

 

Segons Xavier Rius, «el MuVIM és un aparador ideal per a continuar fent una tasca activa a favor d’una ciutadania, a la que devem facilitar continguts de qualitat, necessàriament més enllà del pur entreteniment». En eixe sentit, el MuVIM «resulta, a hores d’ara, un espai museogràfic excel·lent per a promoure i difondre el coneixement i educar, tant en el gaudi estètic com en aspectes crítics envers la nostra societat».

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: