Responsables del Ivace i Redit visiten Antofagasta per a impulsar la transferència tecnològica i incrementar la innovació i internacionalització de les pimes valencianes

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, i el director de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), Gonzalo Belenguer, han encapçalat una missió tecnològica a la regió xilena de Antofagasta, que ha tingut com a principal objectiu obrir noves vies de col·laboració entre els dos països en matèria de R+D+i.

La visita, en la qual també han participat representants de l’Institut Tecnològic Metalmecánico, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME), de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE) i de l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), ha estat marcada per trobades amb els principals representants de l’ecosistema d’innovació de la regió, una de la zones mineres més important a nivell mundial.

Júlia Company ha valorat i qualificat com a “fructífera” la missió, al mateix temps que ha afirmat que “la regió de Antofagasta, a través dels seus organismes de recerca i del seu teixit empresarial, disposa de les capacitats i els recursos per a avançar, conjuntament, en benefici de totes dues regions, en temes tan importants actualment com la transició ecològica i digital, les energies renovables o l’economia circular”.

Per la seva part el director de Redit, Gonzalo Belenguer, ha posat l’accent en la importància de “consolidar la relació que, des de 2019, s’ha creat amb la regió de Antofagasta per a posar a la disposició de l’ecosistema d’innovació d’aquesta regió el nostre coneixement i experiència”.

“D’aquesta manera, contribuirem al desenvolupament de projectes conjunts de R+D+i i durem a terme programes internacionals de cooperació que contribueixin al desenvolupament sostenible de totes dues regions”, ha afegit.

Durant la missió s’han organitzat també nombroses reunions amb el govern regional, així com amb els principals representants de l’ecosistema d’innovació antofagastino: rectors i vicerectors d’innovació de les principals universitats públiques i privades de la regió -Universitat de Antofagasta i la Universitat Catòlica del Nord, a més d’amb les principals unitats científiques d’aquestes i amb el Centre Integrat de Pilotatge de Tecnologies Mineres (CIPTEMIN).

Les trobades han servit per a consolidar la col·laboració amb la Universitat Catòlica del Nord de Xile i la Fundació Parc Científic Tecnològic de Antofagasta (FPCT), amb la qual s’han revisat les propostes que es van iniciar l’any passat gràcies a un acord de col·laboració de REDIT amb el suport de de el Ivace.

D’altra banda, els centres participants en la missió, ITE, ITI i AIDIMME han continuat consolidant proposades per a detectar oportunitats de cooperació tecnològica amb empreses i institucions.

Entre les institucions amb les quals s’ha reunit la comitiva destaca la Direcció General de Foment i Indústria del Govern Regional de Antofagasta, amb la qual es busca la generació de projectes en cooperació entre els departaments de les universitats i els instituts tecnològics de REDIT, comptant també amb la possible participació d’empreses valencianes i antofagastinas.

Així mateix, la comitiva s’ha reunit amb representants de CORFO, l’agència encarregada del foment de la producció nacional i promotora del creixement econòmic nacional i regional a Xile, per a verificar possibles col·laboracions en programes de R+D+i amb centres de recerca públics i privats i empreses.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: