Renovació Centre de Proces Dades Hospital Arnau de Vilanova

La passada setmana, després de més de tres mesos de treball, s’ha culminat el trasllat i renovació del Centre de Procés de Dades (CPD), una gran millora de cara a la seguretat, estabilitat de la xarxa i la protecció de dades que venien reclamant des del departament d’informàtica des de feia més de 10 anys i que per fi ha vist la llum.

El CPD ha passat de la 11a planta -on no tenia les mesures de seguretat necessàries- al soterrani de l’edifici de Consultes Externes, on s’han habilitat unes modernes instal·lacions amb control d’accés, sistemes de detecció d’humitat, líquids, foc, control de consum elèctric, càmeres de videovigilància, control dels sistemes d’alimentació, etc. En paraules del cap de servei d’informàtica del Departament, David Roselló, “vam sortir d’una situació de risc elevat per començar una etapa amb una sala de servidors moderna, segura, d’acord amb les exigències de la Llei de Protecció de Dades que evitarà avaries i talls indesitjats en el subministrament elèctric de l’hospital.

Ha estat un projecte complex, tant pel gran desenvolupament d’enginyeria i l’elevat cost econòmic, com per la seva gran impacte en l’organització i coordinació dels múltiples equips implicats (interns, Conselleria, xarxes de telefònica, sistemes, instal·ladors, etc.). Ha suposat una inversió de 317.261,61 euros i una sobrecàrrega important de treball a tot el servei d’informàtica.

Un cop finalitzada la instal·lació, Roselló ha mostrat les noves instal·lacions a l’equip directiu del departament, ha destacat la gran implicació de tot l’equip humà del servei que s’ha bolcat amb el projecte i ha mostrat la seva satisfacció pel resultat. Assegura el cap del servei d’informàtica que aquestes noves instal·lacions suposaran un estalvi d’energia de fins a un 30% gràcies a la gran millora d’eficiència energètica mitjançant el disseny de passadissos freds i refrigeració “in Row”, a més de proporcionar una cobertura total de totes les zones de l’hospital.

Per la seva banda, el gerent de l’hospital, Joan Domene, ha felicitat a tot l’equip implicat en el trasllat i millora del CPD per la seva dedicació i esforç que repercutirà en tot el personal del departament ja que el treball de tots està molt lligat al bon funcionament dels sistemes informàtics.

 

 

Informació i FOTO: Departament de Comunicació Hospital Arnau de Vilanova.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: