Redondo “El govern de Castelló no inverteix ni un euro del pressupost municipal a Punts Violeta”

El regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, retreu a l’equip de govern municipal de PSOE, Compromís i Podem que no hagi invertit ni un sol euro del pressupost municipal al servei de Punts Violeta, tan importants en la lluita contra la violència de gènere.

Les dades oficials d’execució pressupostària corresponents als primers 6 mesos de l’any confirmen que la partida de 15.000 euros destinada a aquest servei d’ajuda a les víctimes contra la violència de gènere està sense tocar. “Zero euros destinats a un recurs d’atenció a les víctimes de la violència de gènere, tot i que hi ha diners disponibles, l’equip de govern no ho aprofita”, denuncia l’edil del PP, Juan Carlos Redondo.

La partida econòmica intacta de 15.000 euros destinada al servei de Punts Violeta se suma a onze partides pressupostades més de l’àrea de polítiques socials que tampoc no s’han tocat. Per exemple, la de prevenció en violència de gènere, dotada de 12.000 euros; la de formació en igualtat per a la qual estan reservats 24.500 euros aquest any 2022 o la de suport psicosocial a dones en risc per a la qual es contemplen 4.000 euros.

Davant l’augment de casos d’agressions sexuals grupals, que ha reconegut la mateixa subdelegada del Govern a Castelló en declaracions als mitjans el mes passat, i la nova alerta per punxades a dones en entorns de festa, davant dels quals ja s’està aplicant el protocol d’atenció a víctimes d’agressions sexuals sol·licitem a l’equip de govern municipal que posi tots els recursos a disposició de les dones, com són els Punts Violeta, per garantir una atenció integral”, explica el regidor Popular.

Cal recordar que la nova Oficina de Denúncies de Violència de Gènere, que va entrar en funcionament a la Ciutat de la Justícia de la ciutat de Castelló el 22 de juny passat ha atès 44 víctimes el primer mes de funcionament.

A la Comunitat Valenciana, el 2021, es van produir 2.173 casos de delictes contra la llibertat sexual. L’any anterior, el 2020, els casos denunciats van ser 1.518. A nivell nacional, durant el 2021 a Espanya es van registrar 2.143 denúncies pel delicte d’agressió sexual amb penetració a les víctimes.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: