Rebeca Torró destaca la tasca de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori per reduir el nombre d’habitatges irregulars a la Comunitat Valenciana

La consellera de Política Territorial Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha posat en valor l’important treball que l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) està duent a terme en allò que suposarà un descens del nombre d’habitatges irregulars a la Comunitat Valenciana .

A la inauguració a Elx d’una jornada divulgativa organitzada per l’AVPT, la consellera ha destacat “l’anàlisi exhaustiva i realista realitzada per la Direcció General d’Urbanisme en la catalogació d’habitatges en situació irregular, gràcies al qual la Generalitat podrà actuar per a continuar reduint el nombre d’habitatges construïts en sòl no urbanitzable al llarg dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana”. Sobre això, ha avançat que, de les 350.000 previstes inicialment, els treballs realitzats per l’AVPT permeten fixar la xifra d’habitatges en situació irregular a 194.000.

“Un cop analitzat el total de possibles irregularitats, des de la Generalitat reduirem el seu impacte mediambiental a través de la llei per Minimitzar Impactes”, ha explicat Torró, alhora que ha subratllat la tasca de l’AVPT, que “permetrà, a través dels mecanismes existents, reduir el nombre d’habitatges il·legals i evitar que es cometin més irregularitats a l’àmbit de la gestió urbanística”.

Gestió urbanística davant del canvi climàtic

Com ha indicat la consellera, aquesta jornada s’enquadra a les campanyes de divulgació i sensibilització que duu a terme l’Agència i ha comptat amb la participació del director gerent de l’AVPT, Manuel Civera; la secretària autonòmica de Política Territorial, Immaculada Orozco; la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo; i el director general dUrbanisme, Vicente García Nebot. També hi han participat el director gerent de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca, Bartomeu Tugores; i el director de l’Axència de Protecció de Legalida d’Urbanística de Galícia, Jacobo Hortas García.

Aquestes activitats de l’AVPT tenen com a objectiu, ha ressaltat Rebeca Torró, “intentar aconseguir un canvi a la consciència pública amb l’objectiu d’augmentar la resiliència socioeconòmica i la capacitat d’actuació davant d’escenaris d’emergència climàtica”.

Segons la consellera, es tracta d’una correcta gestió de l’urbanisme davant del repte climàtic. “L’objectiu passa, en definitiva, per modificar conductes davant del risc de desertització, grans incendis forestals, inundacions i adaptació davant de l’escalfament global i, per tant, hem de donar veu a diversos agents per harmonitzar voluntats i redirigir els nostres interessos en la resolució de problemes mediambientals”, ha assenyalat.

Així mateix, ha expressat la necessitat de “unir esforços en pro del compliment de la disciplina urbanística, preservar la funció protectora del sòl i garantir els nostres recursos naturals, paisatgístics i patrimonials” i ha plantejat l’urbanisme com a eina necessària per a la preservació i recuperació del territori .

Per a la consellera, “la disciplina urbanística adquireix vital rellevància en el context de l’emergència climàtica i, fins ara, hem considerat urgent l’adaptació davant de fenòmens climàtics extrems: Incendis, sequeres i, especialment, les inundacions associades a les ‘gotes fredes’ que es repeteixen a l’entorn Mediterrani”.

276 localitats adherides a l’AVPT i seu a Elx

A la seva intervenció, la consellera ha valorat l’elecció d’Elx com a seu de l’Agència, “ciutat que posseeix un impressionant teixit empresarial i un atractiu turístic de primer ordre, i havia de comptar, sens dubte, amb organismes del govern de la Generalitat” , ha apuntat.

Per part seva, el director de l’AVPT, Manolo Civera, ha reiterat “la clara vocació de l’Agència de ser útils als municipis, tant als adherits com als que encara no ho estan, en assumir la gestió de la disciplina urbanística al sòl no urbanitzable dels seus termes municipals, preservant la funció social del sòl.”

Finalment, ha expressat la satisfacció de poder aprendre dia a dia dels qui tenen experiències d’èxit com Galícia i Mallorca, així com d’altres gestors, procediments judicials, registradors de la propietat, diferents professionals que intervenen en els procediments de la disciplina urbanística ”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: