Rebeca Torró destaca com a claus de creixement sostenible la connexió dels ports amb el Corredor Mediterrani i l’impuls del transport de mercaderies per ferrocarril

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, a la inauguració de la I Jornada d’Innovació OPENTOP, ha assenyalat que “la interconnexió dels nostres ports amb el Corredor Mediterrani i el consegüent impuls del transport de mercaderies per ferrocarril han de ser factors clau per al creixement econòmic sostenible a la Comunitat Valenciana”.

En la seva intervenció en aquesta jornada per aprofundir en les tendències i la innovació al sector logístic portuari, la consellera ha indicat que, des del Consell, “seguirem impulsant mecanismes que permetin assolir cotes més grans de digitalització, interconnectivitat i innovació”, i ha destacat que “hem de potenciar la intermodalitat i les seves connexions ferroviàries”.

Sostenibilitat i respecte pel medi ambient

A més, Rebeca Torró ha afegit que els ports “han de desenvolupar la seva activitat tenint en compte el seu àmbit econòmic i social, la relació amb la ciutat i la cura mediambiental”. Així, ha manifestat que “els trànsits per ferrocarril s’han d’incrementar i, per això, potenciarem els enllaços amb el Corredor Mediterrani, fent-los més competitius i verds”.

Així mateix, la consellera ha recalcat que “treballarem amb determinació per afavorir la col·laboració publicoprivada i el seu desenvolupament econòmic”. Tot això, ha insistit “sense renunciar a la sostenibilitat i al respecte pel medi ambient”.

Per a la consellera, “els ports tenen una importància cabdal a les cadenes de valor dels diferents sectors econòmics i ja no són simples gestors d’una infraestructura física, sinó que se’ls exigeix ​​una resposta als reptes del comerç internacional, per la qual cosa la innovació i la transformació digital són indispensables per garantir una operativitat neta, sostenible i eficient en entorns logístics altament dinàmics i competitius”.

En aquest sentit, ha subratllat que els ports “suporten el 60% de les exportacions i el 85% de les importacions”. De la mateixa manera, “canalitzen el 53% del comerç exterior del nostre país amb la Unió Europea i el 96% amb països tercers”. D’aquí, ha apuntat, que “hem de pensar-hi com a protagonistes d’activitats generadores d’alt valor afegit dins de les cadenes logístiques i intermodals, un catalitzador que millora la competitivitat de les nostres empreses i en promou la internacionalització”.

Vector de desenvolupament

Pel que fa al Port de València, Rebeca Torró ha ressenyat que des de la Generalitat som molt conscients que és un vector de desenvolupament per a la Comunitat: és el primer d’Espanya i el quart d’Europa quant a tràfic de contenidors; el millor connectat i lidera el rànquing espanyol de ports intel·ligents i, a més, es posiciona com el novè del món en l’ús de les darreres tecnologies”.

Per tant, – ha resumit – “el seu creixement ve acompanyat d’una intensa tasca d’innovació que permet millorar la competitivitat del sector logístic, la seva digitalització i automatització” i ha ressaltat que aquest creixement “ha d’anar unit a la sostenibilitat ambiental ia la descarbonització; al desenvolupament tecnològic ia la investigació per aprofitar, al màxim, l’ús d’energies renovables, l’electrificació i els combustibles alternatius”.

Finalment, ha recordat que “el sistema portuari està sumit en una profunda transformació digital que provocarà la plena automatització dels seus processos i la seva interconnexió amb els centres logístics, tot això apostant, al seu torn, per la descarbonització i la seva conversió en allò que s’anomena Green Port”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: