Rafa Simó anuncia les línies estratègiques i les inversions productives per al creixement sostenible de PortCastelló

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha realitzat avui un balanç del seu primer any de gestió a l’capdavant de l’organisme públic i ha esbossat els projectes de futur per al port de Castelló.

365 dies marcats per la implantació de el Pla Estratègic 2024 com a full de ruta, una aposta decisiva per la transparència, l’activació de el Codi Ètic, la potenciació d’aliances estratègiques que permetran impulsar l’economia de el coneixement i avançar en la integració port-província, el avanç en tramitació d’infraestructures productives que incrementaran la competitivitat i connectivitat de PortCastelló, i un canvi en la direcció amb la incorporació de José María Gómez a al front.

Rafa Simó ha desgranat les principals fites aconseguits durant l’últim any en les dimensions social, mediambiental i econòmica que va anunciar en la seva presa de possessió.

En el vessant social, s’ha referit a les gestions realitzades per convertir el port de Castelló en un hub de la innovació, la transformació digital i el coneixement, així com els acords assolits per impulsar la formació especialitzada de el sector logístic-portuari. També ha enumerat les iniciatives desenvolupades per situar el port de Castelló com el millor aliat de la província, entre les quals destaquen els acords amb institucions, els patrocinis per primer a entitats culturals i esportives i la posada en valor dels fars que gestiona la Autoritat Portuària.

En la seva vessant mediambiental, Rafa Simó s’ha referit a dues actuacions que evidencien el compromís del port de Castelló amb un creixement sostenible. Es tracta de l’aprovació de el Codi de Bones Pràctiques Mediambientals i la signatura d’un conveni pioner de Qualitat de l’Aire amb la Generalitat Valenciana que té com a objectiu la reducció de la contaminació atmosfèrica.

En el vessant econòmica, el president de l’entitat ha destacat el bon comportament del port de Castelló en tràfic de mercaderies, tot i els efectes derivats de la pandèmia. De fet, PortCastelló es manté com el novè port de sistema portuari de Castelló, i es consolida com el segon port en tràfic de granels sòlids i a una distància de més d’un milió de tones de el tercer que és Tarragona. Aquestes xifres són possibles gràcies a el dinamisme de el sector ceràmic.

La capacitat inversora de PortCastelló ha permès executar durant l’últim any obres per valor de gairebé 10 milions d’euros, entre les quals destaquen el pont sobre el canal d’Iberdrola, el nou atracament de líquids o la xarxa contra incendis a la dàrsena sud. També s’ha avançat en tramitacions relacionades amb la connectivitat ferroviària que situaran a l’port entre els més ben connectats d’sistema portuari, milloraran la competitivitat del port de Castelló i atrauran nous inversors.

D’altra banda, Rafa Simó ha informat de les principals actuacions futures que permetran l’enlairament definitiu de PortCastelló. Actuacions condensades en onze plans concrets per créixer de manera eficient, sostenible i de la mà de la província.

1.- Pla de Dinamització i millora de la façana marítima, que contempla la connexió de al Moll de Costa amb la platja de la Pineda.

2.- Noves aliances institucionals per anar de la mà amb l’entorn de l’port.

3.- Creació de el comitè de Benestar Social per reforçar els serveis i atenció als que treballen en el recinte portuari.

4.- Compromís amb l’Ajuntament d’Almassora per a la regeneració de la seva costa.

5.- Millora de l’eficiència energètica.

6.- Reducció de la contaminació.

7.- Increment de el tràfic de mercaderies.

8.- Pujada de nivell en el sistema portuari espanyol.

9.- Connectivitat ferroviària.

10.- Pacte per la competitivitat de PortCastelló.

11.- Enlairament definitiu de la dàrsena sud amb el desenvolupament de el projecte Octopus, contemplat en el pla director del port, que amb un pressupost inicial de 93 milions suposarà guanyar 420.000 metres quadrats de nova superfície i 865 metres lineals de molls de 16 metres de calat.

Aquest ambiciós projecte permetrà disposar d’un total de 700.000 metres quadrats a la dàrsena sud “per poder desenvolupar grans projectes industrials, que ajudin a consolidar el port de Castelló com un enclavament industrial, químic, enfocat en noves tecnologies i combustibles sostenibles, tal com marca el nostre Pla Estratègic “, ha indicat Rafa Simó, que s’ha referit a la creació d’un equip de treball específic per a la comercialització d’aquesta nova àrea d’expansió.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha afirmat que les línies estratègiques marcades serviran per aconseguir el repte PortCastelló 2030, que suposarà arribar per a aquest any els 30 milions de tones en tràfic de mercaderies, 30 milions d’inversió aliena anuals, desenvolupar 30 projectes socials a l’any, així com reduir un 30% el consum d’energia i un 30% les emissions. “Mirem el futur amb ambició i amb el convenciment que hem de convertir-nos en una infraestructura compromesa amb l’entorn, a més de moderna i àgil per ser competitius”, ha afirmat el president de l’Autoritat Portuària.

Finalment, Rafa Simó ha manifestat que, sens dubte, “el balanç de l’últim any ve marcat per un nom: Nazmiye Anna. PortCastelló no oblidarà mai el 28 de maig. 42 dies que ens han marcat i que molts recordarem com de les pitjors setmanes de les nostres vides. Ara només ens queda esperar que es faci justícia, treballar perquè la memòria de l’accident, de David i de Bhanu Pratap no caiguin en l’oblit i per donar suport i ajudar a Pere perquè es recuperi el millor i el més ràpid possible ”

Informació i Foto: Autoritat Portuaria de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: