Rafa Climent aposta per una major col·laboració publicoprivada per facilitar el finançament i la inversió dels projectes d’impacte

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat davant de més de 200 experts en desenvolupament regional i finances nacionals i europeus “la seva aposta per una major col·laboració publicoprivada per facilitar el finançament i la inversió dels projectes impacte.

El responsable d´Economia ha estat l´encarregat d´inaugurar l´assemblea anual de l´Associació Europea d´Agències de Desenvolupament Regional (AGORADA 2021), que per primera vegada se celebra a València, en el marc del projecte europeu FinMed enfocat a la recerca de finançament de la innovació per als sectors de creixement verd.

L´Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), com a soci d´aquest projecte europeu, ha estat l´encarregat d´organitzar durant dos dies aquesta trobada sobre els nous escenaris financers que afecten el finançament d´eixos estratègics per a la Unió Europea, com la nova economia més sostenible i la necessària innovació social.

“Aspectes- ha assenyalat Climent- en què treballa la Conselleria d’Economia Sostenible des dels seus inicis amb plans i mesures encaminades a reduir l’impacte mediambiental, sense oblidar-nos de protegir el benestar social dels nostres ciutadans buscant un desenvolupament econòmic respectuós amb el seu entorn ambiental i social”.

Finançament eficaç

Durant la intervenció, el conseller d’Economia ha manifestat que “estem en un moment crucial per impulsar instruments que aportin recursos a l’economia real, que millorin l’efectivitat dels fons europeus i que mobilitzin inversió privada”.

En aquest sentit, Climent ha indicat que els instruments financers nous que involucren préstecs combinats amb subvencions, les garanties i les inversions en capital social, poden portar oportunitats per a la col·laboració publicoprivada.

En aquesta línia, també ha assenyalat que les subvencions de la Unió Europea poden proporcionar el suport necessari per reconstruir i implementar models comercials nous en temps d’incertesa.

Per al màxim responsable d’Economia de la Comunitat, la combinació de les dues mesures té la possibilitat de convertir-se en un mecanisme de finançament molt eficaç per al pla de recuperació de les regions europees, les pimes i els emprenedors”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: