Quatre empreses i serveis de Torreblanca reben el distintiu SICTED per fomentar el turisme de qualitat

L’Ajuntament de Torreblanca ha estat l’amfitrió de l’entrega dels prestigiosos distintius SICTED, que aquest any han rebut quatre empreses i serveis del municipi. Cellers Mas de Rander, Centre de Benestar Yolanda Calvet, Mesón Torreblanca i Policia Local de Torreblanca han estat reconeguts aquest any per aquesta entitat, impulsada per la Secretaria d’Estat de Turisme del Govern d’Espanya, a causa de la seva aportació al turisme de qualitat.

El lliurament de distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola a Destinacions (SICTED), ha tingut lloc a l’Espai Natura de Torreblanca i ha comptat amb la participació de Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, Esther Labaig, directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Maria Tersa Prim, de la Cambra de Comerç de Castelló, i Gema Edo, regidora de Turisme.

La regidora Gema Edo, que ha estat l’encarregada de guiar l’acte, ha volgut donar les gràcies a tots els distingits per impulsar el turisme des de les seves empreses i negocis. Els establiments que ja llueixen el reconeixement SICTED han millorat moltíssim quant a qualitat de servei i ho estan notant pel que fa a augment de clients, per la qual cosa aquestes distincions es demostren com a molt útils. Tots han passat auditories de qualitat i això garanteix que els nostres veïns i visitants reben els millors serveis”.

Tant l’alcaldessa, Tania Agut, com Gema Edo, han agraït la feina de Fran Sirvent, tècnica de la Tourist Info i gestora de SICTED de Torreblanca, per impulsar el turisme a Torreblanca i ajudar que cada cop hi hagi més empreses i serveis distingits amb aquest reconeixement.

A més que hagin rebut la seva nova distinció Cellers Mas de Rander, Centre de Benestar Yolanda Calvet, Mesón Torreblanca i la Policia Local de Torreblanca, també han mantingut la distinció el 2023 el Càmping Torrenostra, l’Hotel Te Maná, la Platja Torrenostra, el Restaurant Columbretes, TEPINSA, Tourist Info Torreblanca i Viu Experiències.

L’Ajuntament és preseleccionat com a millor equip gestor

També s’ha sabut que aquesta important aposta pel turisme per part de la nova corporació de l’Ajuntament de Torreblanca li ha valgut per figurar com a preseleccionat de cara a l’elecció del millor equip gestor de cara al 2024.

A més, en finalitzar l’acte, l’Ajuntament de Torreblanca ha volgut que els assistents gaudissin amb una pica-pica a base de productes dels establiments locals.

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb serveis turístics de fins a 37 oficis diferents , amb l’objectiu últim de millorar l’experiència i la satisfacció del turista.
El SCTE Destinos-SICTED és una metodologia que proporciona un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística amb una nova concepció dels resultats esperats, un enfocament cap a la millora contínua i una actitud de recuperació i posada en valor dels recursos i de lespai.

El SCTE Destinos-SICTED es basa en la consciència integral de destinació i en la identificació dels objectius comuns dels agents implicats.

El SCTE Destinos-SICTED persegueix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferts al turista dins d’una mateixa destinació, de manera que no s’apreciïn deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes (agents) que componen l’oferta a la destinació i, amb això, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes.

Entre altres eines, té 37 manuals de bones pràctiques, un per cada ofici. Ofereix als serveis turístics adherits un pla de formació, visites d‟assistència tècnica per part d‟assessors homologats, tallers col·lectius, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per a la destinació i avaluacions que contrasten l‟adequació del servei turístic als estàndards de qualitat. Tot això culmina en lobtenció del distintiu Compromís de Qualitat Turística.

Aquest servei s’atorga als serveis turístics que han acreditat el compliment dels requisits fixats. És un reconeixement a l’esforç i compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix el servei turístic davant de la competència. El distintiu té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment.

Informació i Foto: Ajuntament de Torreblanca

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d