Puig “L’impacte econòmic de la Volvo Ocean Race consolidarà la projecció internacional de la Comunitat Valenciana”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat convençut que l’impacte econòmic que generarà la Volvo Ocean Race, volta al món a vela ‘, contribuirà a afermar la projecció internacional de la Comunitat Valenciana, així com el retorn econòmic per a la ciutat d’Alacant i la bicapitalitat.

El cap del Consell ha participat en l’obertura de la Race Village del port d’Alacant, juntament amb l’alcalde de la ciutat, Gabriel Echávarri. En l’acte, al qual també ha assistit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, així com diversos membres del Govern valencià, Puig ha fet èmfasi en la rendibilitat cultural, social i econòmica de l’esdeveniment.

Ximo Puig ha explicat que l’objectiu del Consell és aconseguir que aquesta edició de la Volvo Ocean Race sigui un element de dinamització econòmica i de promoció turística tant de la pròpia ciutat d’Alacant com de la província i del conjunt de la Comunitat Valenciana.

Visibilització de la crisi de refugiats

D’altra banda, el president ha ressaltat en la seva intervenció que la Volvo Ocean Race, a més de ser un gran esdeveniment esportiu, s’ha de convertir en “una aposta pels valors de la mar, un mar d’esperança, de pau i que ha d’estar vinculat a els millors valors europeus “. “El compromís de l’organització enllaça amb els del Govern valencià”, ha valorat.

Així mateix, ha animat a actuar davant la tragèdia humanitària que passa al mar Mediterrani. En aquesta línia, durant la inauguració del recinte de la Race Village, el cap del Consell ha visitat l’exposició fotogràfica organitzada per l’ONG Open Arms, emmarcada en el conjunt d’activitats orientades a visibilitzar les migracions i les morts de persones migrants al mar .

Puig també ha pujat al vaixell ‘Astral’, impulsat per aquesta entitat, per conèixer de primera mà les seves tasques de rescat a persones refugiades en aigües del Mediterrani. El vaixell es podrà visitar al port d’Alacant fins al pròxim dia 15 d’octubre.

Novetats en 2017

En aquesta edició, entre altres novetats, el recinte de la Race Village comptarà amb un pavelló de més de 600 metres quadrats que albergarà activitats dedicades als pilars de l’economia valenciana, com són el turisme, les indústries tradicionals, la innovació o el sector agroalimentari. A més, el conjunt de les instal·lacions de la Volvo Ocean Race ha augmentat en un 20% la seva superfície, ja que ha passat de 44.000 metres quadrats als actuals 55.000.

Amb la inauguració de la Race Village, la ciutat d’Alacant acull la sortida de la regata per quarta edició consecutiva. Des que s’han obert les portes del recinte a les 18.00 hores, comparses de moros i cristians amenitzades amb bandes de música i altres espectacles musicals han recorregut el passeig del port animant als visitants. Després de les desfilades, s’ha realitzat un espectacle piromusical, al qual també ha assistit el president Ximo Puig.

Durant els propers dotze dies en què romandrà obert el recinte de la Race Village es succeiran diverses activitats com concerts, un museu interactiu, tallers infantils, cicles de cinema o cursos d’iniciació a la vela, que romandran a la ciutat fins al 22 de octubre. En l’àmbit esportiu, la Volvo Ocean Race d’Alacant acollirà la regata In-Port el dia 14 i, finalment, la partida dels regatistes en la seva volta al món el dia 22 d’octubre.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: