Puig insta a aprofitar ‘el bon moment’ de la Comunitat Valenciana per a impulsar l’economia del coneixement

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que és important que la Comunitat Valenciana aprofite “el bon moment de l’economia i l’eixida de la crisi” per fer les reformes necessàries per assentar “un projecte que no estiga basat mai més en l’especulació, sinó que estiga basat en l’aterratge definitiu de l’economia valenciana en l’economia del coneixement”.

“Estem en un moment en el qual hem de triar entre inèrcia o futur”, ha explicat el president, qui ha recalcat que la Comunitat ha d’encaminar el seu projecte de futur “a cavall de la innovació en tots els sectors”. Així, ha incidit en la necessitat que ho facen tant els diferents sectors de l’economia, com “de manera prioritària” l’Administració.

Així s’ha manifestat durant la clausura de la II Jornada Internacional d’Innovació, organitzada per Becsa i el diari Mediterráneo. La trobada ha comptat també amb la participació del professor Avelino Corma, que ha sigut l’encarregat de pronunciar la ponència inaugural sobre la transferència del coneixement des de la universitat a l’empresa i el seu impacte social.

En aquesta línia, Puig ha coincidit amb Corma en la importància de la innovació com a motor de l’economia. “La productivitat és el gran instrument que tenim per aconseguir aquesta societat socialment avançada, que puguem tindre un estat de benestar potent, vigorós i que continue ampliant-se per molt temps”, ha expressat Puig.

En aquest sentit, el cap del Consell, ha destacat el paper que ha de complir l’Agència Valenciana de la Innovació, un instrument que, en paraules de Puig, ha de “galvanitzar tot el sistema d’innovació tan potent que existeix en la nostra Comunitat i que està un poc desarticulat”. Una tasca que, ha explicat el president, “solament és possible amb una economia totalment basada en la tecnologia, en la innovació i en el capital humà ben format”.

Quant a l’ocupació, ha valorat les dades d’atur que, ha dit, “demostren a vitalitat i la capacitat de resistència de les nostres empreses a aquest moment”, i ha celebrat que la Comunitat Valenciana està creixent el 3,8%, és a dir, set dècimes per damunt de la mitjana nacional. “El nou paradigma de la Comunitat Valenciana està situant-se on es mereixen els empresaris, els treballadors i el conjunt de ciutadans”.

En aquest context, ha recordat els treballs del Consell per generar un escenari de “honradesa, estabilitat i diàleg”, que permeta la innovació i la inversió.

Institut de Tecnologia Química Avelino Corma

El president Ximo Puig també ha visitat l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), fundat per Avelino Corma en la Universitat Politècnica de València, on ha explicat que es tracta d’un centre “fonamental” per impulsar la ciència i fomentar la tornada de talent. “És necessari fer un pas endavant en la connexió entre la investigació, el desenvolupament i l’empresa”, ha afegit sobre aquest tema.

El cap de l’Executiu valencià també ha reconegut la trajectòria del professor Avelino Corma, a qui ha agraït el treball realitzat amb aquest centre, ja que ha permès “formar a nous investigadors i generar una economia important” vinculada al camp de la ciència i la recerca.

En aquest sentit, ha recordat que un dels objectius del Consell és “aterrar definitivament en la nova economia basada en el coneixement”, amb la finalitat de generar ocupació de qualitat i “unes tornades fonamentals per al nostre país”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: