Puig: ‘Entre tots farem que el CADA es convertisca en un centre de vida’

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que “entre tots, farem que el Centre d’Art d’Alcoi es convertisca en un centre de vida” després que aquest edifici estiguera tancat i “absolutament fóra del consum real de la ciutadania”.

Puig ha presidit la signatura del protocol d’inici dels tràmits per a convertir el Centre d’Art d’Alcoi (CADA) en subseu de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i permetre la reobertura al públic d’aquest espai cultural. Aquest protocol ha sigut signat pel conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, i el president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Boyer.

La futura subseu alcoiana de l’IVAM estarà situada en un dels elements patrimonials més singulars del modernisme alcoià. L’edifici, que data de principis del segle XX i va ser dissenyat per l’arquitecte Vicente Pascual, va albergar originàriament les oficines centrals del Monte de Piedad d’Alcoi, una entitat pionera en la promoció de l’economia alcoiana.

Puig ha advocat perquè l’IVAM tinga la capacitat “de penetrar” en altres àmbits en els quals no ho havia fet. Aquesta iniciativa respon a aquesta necessitat que l’IVAM “tinga altres mirades en altres territoris”, ha apuntat.

“2018 serà el gran moment del CADA, d’Alcoi i de la cultura a la Comunitat Valenciana”, ha postil·lat Puig.

Marzà ha assenyalat que l’acord subscrit aquest dimarts “inicia el camí de col·laboració” perquè l’art “torne a omplir de llum” el magnífic edifici històric en el qual se situa el CADA i perquè aquest espai “es consolide com un centre cultural, artístic i museístic de primer ordre”. Després d’aquest primer pas, les institucions implicades -IVAM, Ajuntament d’Alcoi i la Fundació Caja Mediterráneo- signaran un conveni per a la rehabilitació, gestió, equipament, manteniment, ús i explotació del centre cultural.

El titular de Cultura ha destacat “el compromís del Consell amb la cultura”, patent a través de Fes Cultura, un pla estratègic cultural que té com un dels eixos fonamentals “la territorialització i la vertebració de la cultura a totes les comarques que tenim al nostre territori”. De fet, la “ferma decisió d’impulsar el CADA i l’IVAM és un pas més perquè Alcoi seguisca sent un dels referents culturals per a totes i tots els valencians”, ha continuat.

“L’accés a la cultura per part del conjunt de la població és un element bàsic per a construir una societat contemporània democràtica” i “teixir culturalment el nostre territori”, ha conclòs Marzà.

L’edifici comptarà amb tres espais vius que s’interrelacionaran en les seues activitats, amb la finalitat de fer d’aquest espai un motor de la vida cultural alcoiana. La planta baixa serà gestionada per la Fundació de l’Obra Social de Caja Mediterráneo. L’IVAM disposarà de l’ús de la primera planta per a les exposicions anuals i també podrà realitzar exposicions temporals a la planta baixa. La segona planta, gestionada per l’Ajuntament d’Alcoi, es destinarà a finalitats socials i culturals.

Per a la cogestió d’aquest espai, l’IVAM es compromet a la programació de diferents exposicions per un valor de 400.000 euros. La Fundació Caja Mediterráneo realitzarà actuacions d’adequació de l’immoble per un valor màxim de 700.000 euros i l’Ajuntament d’Alcoi prest

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: