Puig destaca que l’alt nivell de tecnificació de Ford Almussafes permet a la planta valenciana entrar al mercat ‘més exigent’ de l’automòbil

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat que l’elevat nivell de tecnificació existent a la factoria de Ford Almussafes ha permès a la planta valenciana consolidar-se al mercat “més exigent” de l’automòbil, que és el nord-americà.

El cap del Consell ha realitzat estes declaracions aquest dimarts durant una visita a la factoria de Ford situada a Oakville, dins de l’àrea metropolitana de Toronto, amb una superfície de 507.622 metres quadrats i la plantilla és de 4.600 treballadors.

Un dels models que es produeixen en l’actualitat en aquesta planta és el Ford Edge, tot terreny al qual anirà destinat el nou motor Maverick que començarà a fabricar-se en sèrie a partir d’abril de 2018 a la factoria de Ford Almussafes.

“Per a nosaltres suposa comprovar exactament una realitat: que Ford té a València una de les millors factories”, ha subratllat el president, que també ha avançat que per a l’any 2019 Almussafes proveirà de 100.000 motors a la planta de la factoria situada a Oakville amb destinació al mercat nord-americà.

El president, que ha expressat la seva satisfacció per aquesta decisió de la companyia, ha ressaltat que precisament el mercat nord-americà és el que té “una major autoexigència en l’automòbil” per ser la “pàtria” d’aquest producte.

En concret, segons les previsions, la planta valenciana fabricarà 1.500 motors diaris del model Maverick que aniran majoritàriament destinats als mercats de Canadà i Estats Units. El llançament del motor està previst per al 9 d’abril de 2018, encara que la producció ja es troba en fase de proves des d’octubre d’aquest any.

Després de recórrer les instal·lacions de la planta de Oakville, Puig ha incidit també en que el nou escenari obert després de l’acord de lliure comerç entre la Unió Europea i Canadà (CETA) possibilitarà l’intercanvi comercial en el sector automobilístic.

“En aquesta factoria van a rebre els motors que es produeixen a Almussafes, però també hi haurà vehicles que ara es produeixen aquí i que arribaran a la Comunitat Valenciana, perquè el comerç sempre és d’anada i tornada”, ha indicat sobre això.

Aquest dimarts, el president, que ha estat acompanyat durant tota la jornada pel conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, s’ha reunit també amb la vice primera ministra i ministra d’Educació Superior i Desenvolupament d’Habilitats de Ontario, Deb Matthews, amb la qual ha intercanviat experiències en matèria de coneixement especialitzat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: