Puig avança que la Comunitat Valenciana rebrà aquest divendres 120.000 dosi extra d’AstraZeneca per començar a vacunar les persones de 65 anys la setmana que ve

El president de la Generalitat ha anunciat que està previst que la Comunitat Valenciana reba aquest divendres al voltant de 120.000 dosi extra d’AstraZeneca, que es destinaran a iniciar el procés de vacunació de les persones de 65 anys durant la setmana que ve.

El cap de el Consell ha realitzat aquestes declaracions després d’una visita a l’hospital de traumatologia i rehabilitació Imske de València en què ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El president ha explicat que la Conselleria de Sanitat finalitzarà la propera setmana la primera fase de vacunació dels majors de 80 anys i començarà a vacunar les persones de 79 anys. Puig ha precisat que la farmacèutica Pfizer aportarà per a aquest període aproximadament 125.000 dosis -s’ha compromès a facilitar aquesta quantitat setmanalment- i que s’espera comptar també per a la setmana que ve amb entre 30.000 i 40.000 dosi de Moderna.

També s’iniciarà el procés de vacunació amb AstraZeneca de les persones nascudes el 1956 (65 anys), per, a continuació, prosseguir amb els de 64, i així successivament. Tots dos col·lectius, els de 79 i 65 anys, començaran a partir d’aquest dijous a rebre per missatge de text (SMS) la citació per acudir als punts de vacunació.

La immunització del grup de 79 anys s’iniciarà després que finalitzi la vacunació en primera dosi de les persones majors de 80 anys (un col·lectiu de 286.925 persones). De manera progressiva, s’anirà trucant a les persones de 79 anys, i, progressivament, a les cohorts inferiors.

Simultàniament, es continuarà vacunant en segona dosi de qualsevol de les tres vacunes a aquells grups que els correspongui.

El president, que ha recordat que aquest dijous acaba també la primera fase de la vacunació de el personal docent, ha afegit que la finalització, la setmana vinent, de la primera fase de vacunació de majors de 80 anys suposa un pas endavant “molt important” per donar seguretat a les persones més vulnerables.

D’altra banda, el president ha destacat l’aposta per la formació i la investigació de l’hospital Imske, amb el qual s’ha mostrat partidari d’establir “sinergies”.

Puig ha realitzat un recorregut per les instal·lacions de l’hospital, que va obrir les portes a finals de juliol de 2020, i que posseeix 11.000 metres dedicats i? Ntegrament a l’aparell locomotor, distribuït en 10 plantes. Compta, entre d’altres instal·lacions, amb 1.350 metres quadrats per a rehabilitació, una piscina per hidroteràpia, ressonància magnètica de 3 tesles, TAC, 5 quiròfans, 18 habitacions, planta de fisioteràpia, 20 consultes, àrea de docència i sala d’actes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: