Puig anuncia una gran campanya de sensibilització per fomentar bones pràctiques en l’ús de l’aigua

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat posarà en marxa una “gran campanya de sensibilització per a l’estalvi de l’aigua i la reutilització” en què col·laboraran mitjans de comunicació, ajuntaments i empreses subministradores.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar les bones pràctiques i conformar un “fil conductor de la resposta al canvi climàtic” que, segons ha explicat, han de donar tant la ciutadania com les institucions. “Del que es tracta és de passar de les paraules als fets i de tenir una acció coordenada més potent, cadascun assumint la seva responsabilitat”, ha subratllat.

Per això, el cap del Consell, que ha apel·lat a la “coresponsabilitat”, ha manifestat que “hi ha una consciència clara de ciutadania i una consciència clara d’humanitat que fa que aquesta lluita contra el canvi climàtic exigeixi també un activisme per part dels periodistes i, per descomptat, per part del conjunt de la societat “.

Així s’ha expressat el president en la inauguració del XII Congrés Nacional de Periodisme Ambiental ‘Canvi climàtic: la notícia més urgent’, que organitza l’Associació de Periodistes d’Informació Ambiental, on ha incidit que “és una urgència resoldre aquesta qüestió, que és de caràcter mundial, però que cada un, al mateix temps, des de l’àmbit local, i fins i tot ciutadà, ha de respondre “.

En aquest sentit, Puig ha explicat que es tracta d’una amenaça “directa” que ja està afectant el territori valencià. “Tenim una sequera crònica, terrible, que, en algunes zones de la nostra comunitat, està tenint conseqüències molt negatives, i al mateix temps els problemes associats als incendis forestals”, ha recordat.

D’altra banda, el president ha lamentat que “la urgència del canvi climàtic” no es vegi reflectida en l’agenda mediàtica ni en la política, cosa que sí que passa en altres països. Per això, ha comminat a que “entre tots siguem capaços de canviar la dinàmica”.

El president també ha destacat el paper dels i les professionals dels mitjans de comunicació, ja que, com ha explicat, els temes mediambientals necessiten de la seva intermediació. “Perquè la ciutadania sàpiga exactament del que estem parlant és fonamental que algú l’hi faciliti, des de la màxima objectivitat possible i des del màxim compromís amb les generacions que vénen”, ha incidit.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: