Puig advoca per visibilitzar la importància estratègica del sector agroalimentari i per la defensa dels interessos dels regants

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de “fer visible la importància estratègica del sector agroalimentari, i per tant, del que significa el regadiu”, alhora que ha mostrat la predisposició de l’Administració autonòmica per col·laborar perquè “es tinguin en compte els interessos dels regants”.

Així s’ha manifestat en la presentació de la revista l’Assut, que ha posat en marxa la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva), una “bona iniciativa, fonamental per a la visibilització del món del regadiu”, en paraules de Puig. En aquest sentit, ha declarat que la divulgació i la difusió del regadiu, tant cultural com econòmicament, és “fonamental” per a adquirir “influència suficient”.

Respecte a la situació hídrica de la Comunitat Valenciana, el cap del Consell ha fet referència al “moment difícil” que es viu. “Hem estat sotmesos històricament a sequeres, el que passa és que ara ve associada a una qüestió més estructural i sembla que ve per quedar-se i hem de donar-li una resposta”.

Per això, ha assenyalat que “totes les fonts són necessàries”, des de la depuració i reutilització, fins a la dessalinització o els transvasaments. “No renunciem a cap”, ha asseverat. Concretament, i respecte a les dessaladores, ha incidit que “cal treure-li el màxim rendiment possible” al sistema instal·lat al territori valencià, així com “abordar la qüestió del preu” des de la implicació pública “per posar uns preus ajustats a les possibilitats del mercat “.

D’altra banda, pel que fa als transvasaments, Puig ha expressat la voluntat de “no arribar a situacions de confrontació”, evitant “fer política partidista”, ja que, segons ha manifestat, “l’aigua ha de ser un factor de desenvolupament del país “.

“Podem beneficiar-nos tots si treballem conjuntament”, ha incidit el president, que ha expressat que cal arribar a petits pactes i acords a l’espera que s’arribi a un presumible “gran pacte de l’aigua”. Així, s’ha mostrat més partidari de “la política de les petites transformacions que un gran acord que ja veurem quan arriba”. A més, ha recordat que cal reprendre la construcció d’infraestructures hídriques. “És evident que hi ha posar mes recursos i planificar adequadament”, ha sostingut.

Pel que fa al futur del sector agroalimentari, el cap del Consell ha indicat que és “fonamental” per a l’economia valenciana. “Cada vegada es demostra més que hem de tenir una economia el més diversificada possible, amb un sector primari fort, potent, modernitzat”, ha explicat Puig.

A més, el president ha afirmat que hi ha “unes perspectives de futur molt importants com a sector”. “Hi ha països en desenvolupament que van a ser consumidors de productes de qualitat que no poden produir en aquest moment”, ha defensat Puig, que ha reivindicat que el sector agroalimentari, “lluny d’estar en retirada” és “un sector de futur” per a el qual “l’aigua és fonamental”.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: